Prognoza meteo până în 20 septembrie. Cum va fi vremea în ţară

Ultima actualizare:

    Până sâmbătă, 12 septembrie,  vremea va fi mai răcoroasă, însă după această dată se va încălzi
Până sâmbătă, 12 septembrie, vremea va fi mai răcoroasă, însă după această dată se va încălzi

Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 7-20 septembrie. Până sâmbătă, 12 septembrie, vremea va fi mai răcoroasă, însă după această dată se va încălzi urmând ca după 18 septembrie temperaturile să scadă din nou şi să se situeze în jurul valorilor normale. Uite cum va fi vremea în ţară.

BANAT

În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi răcoroasă, cu medii termice diurne situate în jurul a 22 de grade şi nocturne între 9 şi 11 grade. După 12 septembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pe 15-16 septembrie, atunci când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade şi minimele vor fi de aproximativ 13 grade. Între 18 şi 20 septembrie, regimul termic va redeveni normal, fiind caracterizat de temperaturi diurne de 24 de grade şi nocturne de 12 grade, mediate pe întreaga regiune.

CRIŞANA

Vremea va fi răcoroasă în decursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa, în general, în jurul unor valori medii de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi de 8...10 grade. Din 13 septembrie va avea loc un proces de încălzire treptată, care va determina, în jurul datei de 16 septembrie, maxime diurne de aproximativ 27 de grade şi minime nocturne de 12...13 grade. Ulterior, o nouă răcire va conduce, în ultimele zile de prognoză, la un regim termic normal pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade şi ale minimelor de 12...13 grade.

TRANSILVANIA

Între 7 şi 12 septembrie regimul temperaturii aerului va fi uşor mai scăzut decât în mod obişnuit pentru această perioadă a anului, concretizându-se prin valori termice diurne de 19...21 de grade şi nocturne situate între 6 şi 9 grade. În intervalul 13 – 16 septembrie vremea se va încălzi, şi temperatura aerului va creşte spre 24...25 de grade ziua şi 10 grade noaptea, în medie. Abia în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză valorile termice se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, cu o medie de 22 de grade a valorilor maxime şi de 8...9 grade a celor minime.

MARAMUREŞ

Vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 18 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi de 7...9 grade. După 12-13 septembrie va avea loc o creştere a mediilor termice, spre valori diurne de 26 de grade şi nocturne de 12 grade, în jurul datei de 16 septembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere uşoară, spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. Astfel, în ultimele zile ale prognozei, vor fi temperaturi de 22 de grade ziua şi aproximativ 11 grade noaptea. Pe 11 şi 12 septembrie va ploua pe arii extinse şi, izolat, posibil mai însemnat cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză vor fi doar ploi trecătoare, nesemnificative.

MOLDOVA

Valorile termice diurne se vor menţine, în general, în limite normale climatologic pentru această perioadă pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când se vor consemna medii ale maximelor diurne de 21...23 de grade şi ale minimelor nocturne de 9...11 grade. Între 14 şi 16 septembrie vremea se va încălzi, spre valori medii de 25 de grade ziua şi 16 grade noaptea, pentru ca la finalul intervalului de prognoză regimul termic să redevină normal.

DOBROGEA

Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturii aerului apropiate de normele perioadei. Astfel, maximele diurne se vor situa între 21 şi 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse, în medie, între 14 şi 16 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 12 septembrie, iar în celelalte zile doar izolat şi trecător vor fi posibile ploi slabe.

MUNTENIA

În prima săptămână a intervalului de prognoză regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului, cu valori diurne situate, în medie, între 23 şi 25 de grade. După 12 septembrie, un proces de încălzire treptată va determina o creştere a temperaturii aerului, spre medii ale maximelor diurne de aproximativ 26 de grade, pentru ca spre 19...20 septembrie acestea să scadă cu aproximativ 2 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic pentru a doua decadă a lunii septembrie.

OLTENIA

Media regională a temperaturilor maxime diurne va fi de aproximativ 23...24 de grade în intervalul 7-10 septembrie, apoi va marca o scădere, spre 20 de grade, în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni răcoroasă. Dar treptat, un nou proces de încălzire va conduce la valori uşor peste mediile multianuale ale perioadei, respectiv 26 de grade, pe 15 şi 16 septembrie. În ultimele zile ale prognozei, o nouă scădere a temperaturii va readuce regimul termic la normal, cu valori maxime diurne de 23...24 de grade.

LA MUNTE

Vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime între 10 şi 12 grade, în timp ce nopţile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2...4 grade. Între 13 şi 16 septembrie temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta, astfel încât se vor atinge 18 grade ziua şi 8 grade noaptea şi, abia spre sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net