Prognoza meteo pentru începutul anului 2020. Când va începe să ningă în toată țara

Ultima actualizare:

    Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8-15 cmfoto: arhiva Click!
Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8-15 cmfoto: arhiva Click!

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 30 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020. Temepraturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, iar precipitațiile vor apărea la sfârșitul acestei perioade.

În Banat, temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 2...4 grade, iar minimele la -6...-4 grade. După data de 4 ianuarie, se vor înregistra temperaturi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit, cu valori maxime de 4...6 grade şi minime de -4...-2 grade. În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile.

Prognoza meteo pentru Transilvania

În Transilvania, în majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deşi cu uşoare variaţii, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 0...2 grade şi minime de -8...-4 grade, în medie.

Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 4 ianuarie şi din nou în perioada 8 -10 ianuarie. În prima săptămână a intervalului de referinţă, regimul pluviometric va fi deficitar, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va mai creşte, în special în ultimele zile.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În Maramureş, valorile de temperatură vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar în mare parte din intervalul de referinţă se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 1...3 grade şi minime de -5...-3 grade.Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datei de 4 ianuarie şi din nou în perioada 8 -10 ianuarie.

Prognoza meteo pentru Moldova

În Moldova, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 1...4 grade.

În 31 decembrie, dar şi în jurul datelor de 4 şi 8 ianuarie, maximele temperaturii aerului se vor situa peste cele normale, respectiv 4...6 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ redusă în mare parte din interval, exceptând ultimele zile.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În Dobrogea, se vor înregistra maxime de 3...5 grade şi minime de -3...-1 grad, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate vor fi posibile în jurul datelor de 1 şi 4 ianuarie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate mai ridicate decât normele climatologice, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -2...1 grad.

Până în data de 06 ianuarie, precipitaţii slabe vor fi posibile doar izolat, urmând ca probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente să crească spre sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Şi în Muntenia, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2...5 grade şi minime de -5...-2 grade, în medie. Temperaturi diurne uşor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie - 1 ianuarie şi în jurul datei de 4 ianuarie, când media regională va fi de 5...7 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).

Prognoza meteo pentru Oltenia

În Oltenia, valorile termice diurne se vor situa peste cele climatologic specifice în această perioadă din an, îndeosebi în zona deluroasă, cu maxime de 4...7 grade, în medie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de normalul perioadei, astfel că minimele se vor încadra într-un ecart mediu de -5...-3 grade.Regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind în creştere doar spre sfârşitul intervalului.

Cum va fi vremea la munte

La munte, zilele de 31 decembrie, 3 şi 4 ianuarie vor fi caracterizate de un regim termic diurn peste cel normal al perioadei din an, cu maxime diurne ce vor atinge şi valori pozitive în masivele vestice, dar şi la altitudini de sub 1400 m în restul zonei montane. În celelalte zile din interval, temperaturile maxime se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei din an şi vor fi, în medie, de -5...-2 grade. Minimele nocturne, în general apropiate de normal, se vor situa într-un ecart mediu de -10...-5 grade. Probabiltatea pentru precipitaţii va fi în creştere începând din data de 6 ianuarie.

Citește și:

Prognoza meteo ANM de Revelion și Anul Nou. Vremea pe regiuni

Cum este vremea în luna decembrie în România. Recorduri de temperatură

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net