Șenilate, un număr de utilaje dublu față de anul trecut și, în premieră, parazăpezi. Autoritățile Capitalei au luat măsuri fără precedent pentru a trece această iarnă, speriate de avertismentele meteorologilor. În premieră, pe Şoseaua Berceni, pe tronsonul dintre Apărătorii Patriei şi Şoseaua de Centură, au fost montate parazăpezi!


La nivel de București, pimarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că vor fi angrenate în deszăpezire, peste 1000 de utilaje, dublu față de anul trecut. Primii care au intrat ”în tranșee” pentru a lupta cu generalul iarnă au fost edilii de la sectorul 4. Aceștia au cerut sfatul specialiștilor pentru a feri cât mai bine zonele cu probleme de intemperii. Una dintre soluții a fost instalarea, deocamdată experimentală de parazăpezi. Ele costă 100 de lei metrul pătrat.

Elementele de protecție, fabricate dintr-un material textil, rezistent la condiții meteo nefavorabile, au fost amplasate pe o distanță de aproape 2000 de metri, în câmp deschis, între IMGB și Șoseaua de Centură, urmând ca la sfârșitul iernii să fie demontate.

Măsura, luată pentru prima dată în istoria Bucureştiului, este una excepţională şi vine în ajutorul celor nevoiţi să circule pe una dintre cele mai aglomerate artere, care face legătura între sudul Capitalei şi comunele limitrofe şi care ani la rândul, în timpul iernii, se transforma într-un coşmar pentru şoferi.

Potrivit specialiștilor din primărie, zona a fost aleasă pentru că, din cauza vântului puternic precum şi a lipsei amenajărilor de pe terasamente, odată cu primele ninsori viscolite, zăpada de pe câmp se aduna în troiene pe carosabil. Mai mult, munca drumarilor a fost mereu în zadar, aceştia fiind nevoiţi să repete la nesfârşit operaţiunile de deszăpezire, ca să înlăture blocajele repetate din trafic.

“Dacă această măsură va da roade, s-ar putea monta parazăpezi și pe porțiuni ale altor artere, aflate tot spre ieșirea din București și tot în câmp deschis. Este vorba despre Șoseaua Giurgiului, la ieșirea spre Jilava și despre Șoseaua Olteniței, segmentul către Târgul Vitan”, a declarat Marian Goleac, directorul general al S.C. ADP4 S.A., societatea care va gestiona anul acesta deszăpezirea în Sectorul 4 al Capitalei

 
 
Loading...