Programul IMM Factor 2021. Un miliard de lei pentru antreprenori

Ultima actualizare:

    Programul IMM Factor le oferă antreprenorilor împrumuturi pe termen scurt, pentru finanțarea creditului comercial Foto: FNGCIMM
Programul IMM Factor le oferă antreprenorilor împrumuturi pe termen scurt, pentru finanțarea creditului comercial Foto: FNGCIMM

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) anunță că au început înscrierile în Programul IMM Factor. Sunt invitate băncile, instituțiile financiare nebancare și sucursalele acestora din străinătate care desfășoară activități de finanțare a operațiunilor de factoring pe teritoriul României,

Înscrierile au început pe 13 aprilie și se vor încheia pe 22 aprilie, la ora 24.00. Finanțatorii sunt așteptați să solicite alocarea plafoanelor de garantare, în funcţie de nivelul finanţărilor de tip factoring pe care estimează căpl vor acorda anul acesta, cu menționarea nivelului costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate în cadrul programului.

Un miliard de lei pentru IMM Factor. Băncile sunt așteptate să intre în program până pe 22 aprilie

Finanțatorii sunt așteptați să solicite alocarea plafoanelor de garantare, în funcţie de nivelul finanţărilor de tip factoring pe care estimează căpl vor acorda anul acesta, cu menționarea nivelului costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate în cadrul programului.

FNGCIMM formulează propuneri de alocare pro-rata a plafonului de garantare, în baza solicitărilor primite de la finanțatori, pe care le transmite Ministerului Finanțelor în vederea aprobării.

Pentru 2021, plafonul total al garanţiilor de stat care pot fi acordate în cadrul Programului IMM Factor este de un miliard de lei.

Care este valorea maximă acordată la IMM Factor pentru un beneficiar

Valoarea maximă a plafonului de garantare pentru un beneficiar este 5 milioane de lei pentru un beneficiar, iar valoarea maximă a unei garanții pentru o facilitate de factoring, acordată beneficiarului pentru un debitor cedat, este de maximum 750.000 lei.

Facilităţile de factoring se acordată în baza Schemei de ajutor de stat aferentă programului, până la 30 iunie 2021.

Prin grant, sunt subvenționate 50% din valoarea dobânzilor pe o perioadă de 8 luni de la data acordării finanțării, iar costurile de garantare, comisionul de administrare şi comisionul de risc, sunt suportate integral din bugetul de stat, pe întreaga durată de derulare a finanțării de tip factoring.

Directorul FNGCIMM:”Plafoanele de garantate de către Guvern sunt de 18 miliarde de lei”

“Plafoanele de garantare aprobate de către Guvern pentru anul 2021, în valoare de 18 miliarde lei, sunt generoase și reprezintă plasa de siguranță de care au nevoie IMM-urile în această perioadă dificilă. Este adevărat că măsurile se adresează companiilor care participă activ în ecosistemul economic, care propun planuri de afaceri viabile, care vizează obținerea de performanțe financiare. Criza ne determină să ne adaptăm la un context de mare incertitudine, în care parteneriatele de încredere devin extrem de importante. Prin programele guvernamentale pe care FNGCIMM le derulează- IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing, aducem împreună finanțatori și beneficiari și urmărim îndeplinirea unui scop mai înalt, dincolo de obiectivele de business ale fiecărei părți implicate. Scopul nostru comun este de a relansa economia și de a proteja locurile de muncă”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM. 

Programul IMM Invest este deschis pentru aplicații

Programul IMM Invest este deschis pentru aplicații, iar IMM-urile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar, pot opta pentru Agro IMM Invest în cadrul aceleași aplicații - www.imminvest.ro.

Citește și: 

Programul IMM Leasing 2021. Înscrierile operatorilor financiari se fac până pe 16 aprilie

Au apărut normele metodologice ale Programelor IMM Invest, IMM Factor și IMM Leasing. Câți bani se dau

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net