Proiecte îndrăzneţe la "Teatru la Cinema", la 4 ani de la înfiinţare

Ultima actualizare:

    Teatru la Cinema propune spectacole atât pentru adulţi, cât şi pentru copii
Teatru la Cinema propune spectacole atât pentru adulţi, cât şi pentru copii

Pe 16 ianuarie 2015, în Bucureşti lua naştere un proiect cultural ambiţios: Teatru la Cinema, conceptul inedit care aduce spectacole de teatru în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centre comerciale.

Ideea proiectului a venit atunci când Mihai Penişoară, fondatorul Teatru la Cinema, şi-a dorit să găsească un spaţiu potrivit pentru una dintre trupele de care se ocupa ca impresar artistic. L-a găsit la cinematograful Movieplex Cinema din centrul comercial Plaza România, care oferă săli de spectacole moderne şi sigure. Deşi neconvenţionale pentru teatru, sălile au fost dotate cu echipamente tehnice inovative, astfel încât actorii să poată performa la cel mai înalt nivel. Mai mult, actul artistic, completat de proiecţia de pe ecran, oferă o experienţă unică iubitorilor de teatru.

În acest moment, Teatru la Cinema este prezent în cinematografele din 13 centre comerciale din 6 oraşe din ţară (Bucureşti – 8 mall-uri, Alexandria, Buzău, Focşani, Piteşti şi Ploieşti), iar din 27 ianuarie se va inaugura o nouă locaţie, la Botoşani.Portofoliul său de spectacole conţine în acest moment peste 80 de titluri pentru copii şi 10 pentru adulţi, producţii proprii sau independente, în care joacă peste 60 de actori, de la cei aflaţi la început de drum, la nume deja consacrate.

Planurile de viitor ale Teatru la Cinema continuă în direcţia dezvoltării, atât ca număr de locaţii, cât şi ca ofertă de produse, în special în zona spectacolelor pentru adulţi. Pentru următorii 4 ani, instituţia îşi propune să inaugureze cel puţin încă 15 locaţii în oraşe din ţară care au mall-uri cu cinematograf şi să ajungă astfel singura instituţie culturală din România ce poate oferi servicii culturale la nivel naţional, în peste 20 de oraşe.

Tot în anul 2018, s-a lansat Academia Teatru la Cinema, care oferă cursuri de teatru şi de magie pentru copii.

Referitor la portofoliul de spectacole, Teatru la Cinema vrea să crească semnificativ oferta, atât pentru copii cât şi pentru adulţi, fiind planificate în acest sens o serie de producţii proprii.

"Ca şi până acum, actorii din mediul independent sunt bineveniţi la Teatru la Cinema şi sunt invitaţi să trimită propuneri de teatru pentru copii şi spectacole pentru adulţii din zona de comedie, stand-up, improvizaţie sau one-man shows la adresa de email spectacole@teatrulacinema.ro” a declarat Mihai Penişoară, General Manager şi fondator Teatru la Cinema.

Pentru a doua parte a stagiunii 2018-2019, Teatru la Cinema a programat un număr total de 92 de reprezentaţii în cele 14 locaţii în care instituţia este prezentă, dintre care şase premiere pentru copii şi trei pentru adulţi.

Preţul unui bilet variază între 15 şi 45 de lei, în funcţie de genul spectacolului, iar acestea pot fi cumpărate de la casa de bilete a cinematografului unde are loc reprezentaţia sau online, pe www.teatrulacinema.ro, unde se poate găsi programul complet pentru perioada ianuarie-aprilie 2019.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net