Protest inedit al sătenilor din Coțușca: «Să aveţi atâtea bube dulci câte gropi sunt în asfalt!»

Ultima actualizare:

    Aşa arată blestemul scris de săteni şi afişat pe marginea drumului
Aşa arată blestemul scris de săteni şi afişat pe marginea drumului

S-au săturat! Sătenii din comuna Coţuşca (Botoşani) au ales o metodă inedită de a protesta, întrucât autorităţile nu le repară drumul judeţean. Localnicii au legat de un copac de la marginea drumului un afiş cu blesteme la adresa şefilor de la judeţ şi a guvernanţilor în general. Oamenii au cerut în zadar, ani la rând, drumuri decente.

Pe Drumul Judeţean 293 A, care face legătura între localităţile botoşănene Coţuşca şi Viişoara, au fost instalate panouri cu blesteme la adresa autorităţilor. Mai precis, sunt coli mari de carton, legate de copacii de la marginea drumului, de un grup de săteni care au scris blesteme la adresa autorităţilor. Oamenii sunt nemulţumiţi că de aproape 30 de ani aşteaptă degeaba să le fie reparat drumul. ”Doar ne flutură nişte proiecte şi gata. Poate şefii de la judeţ trăiesc în altă parte. Oamenii au ajuns la capătul răbdării în toate zonele străbătute de drumuri pline de gropi. La cine să se mai roage? La sfântul aşteaptă?”, răbufneşte Cristian Andrioaei, un localnic care a iniţiat mai multe proteste.

O ruşine: Drumul Judeţean 293 A
O ruşine: Drumul Judeţean 293 A

Localnicii din Coţuşca, Nichiteni şi Viişoara sunt disperaţi din cauza stării execrabile a şoselei, scrie adevarul.ro. De aproape 30 de ani, pe DJ 293 A s-au făcut numai peticiri, care cedau la primul fenomen de îngheţ - dezgheţ. Practic, drumul este aproape necirculabil. ”Pe aici mergi maxim cu viteza a doua. Îţi rupi maşina în două. Nici măcar nu poţi risca să mergi pe contrasens, fiindcă şi acolo sunt gropi”, se plânge un localnic din Coţuşca. Mai mult, oamenii spun că ajung aproape lunar cu maşina la mecanic. ”Dacă te grăbeşti, strici tot în ea, bucşe, telescoape, tot. Scoţi din buzunar, lunar, 200-300 de lei pentru reparaţii. Mai bine cu căruţa”, oftează nea Tomac. În vară, el a plantat flori în gropile de pe mijlocul şoselei şi le-a udat cu stropitoarea, în semn de protest.

Acum, oamenii au trecut la afişe cu blesteme. ”Responsabililor acestui drum: să aveţi atâtea bube dulci câte gropi sunt în asfalt. Să aveţi atâtea bube negre câte promisiuni aţi făcut pentru repararea lui. Să vă bucuraţi toată viaţa cum mă bucur eu când repar maşina. Blestemat să fie cine rupe această coală” - se arată în mesajul afişat pe copaci.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net