Protest spontan la o fabrică din Hunedoara. 14 oameni au intrat în greva foamei

Ultima actualizare:

    (Foto: Arhivă)
(Foto: Arhivă)

Angajaţii unei fabrici de cherestea din localitatea hunedoreană Vaţa de Jos au declanşat joi un protest spontan în curtea întreprinderii, 14 muncitori declarând că au intrat în greva foamei. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia le-a redus programul de lucru la două ore pe zi, de la 1 iulie.

Oamenii spun că au cerut administraţiei să-i trimită în şomaj, iar dacă firma îşi va reveni din punct de vedere financiar sunt dispuşi să revină la un program de lucru normal, potrivit Agerpres.

"Dacă nu ne pot asigura programul de lucru normal, atunci să ne trimită în şomaj. Nu suntem de acord cu programul de două ore pe zi, deoarece, în aceste condiţii, nu vom reuşi să câştigăm nici măcar salariul minim pe economie. După ce-şi rezolvă problemele de aprovizionare cu materie primă şi cele financiare să ne cheme înapoi şi noi vom veni să muncim normal", a declarat Emil Rus, reprezentantul celor 50 de angajaţi care lucrează la fabrica de cherestea.

El a explicat că salariaţii au trimis o listă de revendicări conducerii întreprinderii în care arată că nu pot fi de acord cu un program fracţionat la două ore pe zi sau la o săptămână de lucru pe lună. De asemenea, muncitorii sunt nemulţumiţi că nu mai primesc bonurile de masă, iar salariile sunt întârziate cu două sau trei săptămâni. În plus, susţin protestatarii, tarifele pentru normele de producţie sunt neschimbate de opt ani.

În replică, administraţia companiei i-a informat joi pe salariaţi că singura modalitate de menţinere a locurilor de muncă este programul redus de lucru, în condiţiile în care anul trecut a realizat doar 40% din producţia planificată, iar productivitatea muncii este redusă. De asemenea, conducerea firmei nu exclude posibilitatea să revină la un program normal de lucru, în situaţia în care va avea comenzile necesare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net