Protestele împotrvia noilor măsuri luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului au continuat luni, 29 martie, în București și în țară. Câţiva zeci de timişoreni, care luni seară au protestat în centrul oraşului faţă de restricţiile sanitare, s-au deplasat, în marş, la locuinţa primarului Dominic Fritz. Ajunși în fața casei edilului au strigat diferite insulte la adresa acestuia.


Protestatarii au pornit în marş, luni seară, pe străzile oraşului Timişoara, iar în jurul orei 23.00 au ajuns în faţa locuinţei primarului Dominic Fritz unde au scandat mai multe lozinci: ”Herr Fritz, nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Demisia”, ”Ieşi afară javră ordinară”, ”Fără carantină”, ”Dominic nu uita, Timişoara nu-i a ta”, ”Afară, afară cu Fritz din ţară”. După 10 minute de scandări, protestatarii, care au fust supravegheați de jandarmi, și-au continuat drumul, informează Hotnews.ro.

Protestul de la Timişoara a început la ora 17.00, în faţa Prefecturii Timiş unde s-au adunat, pentru început, aproximativ 20 de persoane. Ulterior, numrul protestatarilor a ajuns la circa 200 de persoane. Oamenii s-au dus şi în faţa Catedralei Mitropolitane unde au spus rugăciuni, dar şi pe platoul din fața Operei, în Piaţa Victoriei.

Municipiul Timişoara se află în carantină din cauza cazurilor numeroase de COVID-19, încă din data de 8 martie, astfel că circulaţia persoanelor este interzisă după ora 20.00.

Reacția edilului lui Dominic Fritz după protestele din Timișoara 

Edilul Dominic Fritz a reacționat printr-un mesaj scris pe pagina personală de Facebook. "Am respectat şi voi respecta întotdeauna dreptul oricui de a protesta. Mai ales la Timişoara, oraşul libertăţii. Dar nu există libertate fără responsabilitate. Supărarea pe măsurile luate la nivel naţional pentru combaterea pandemiei nu este o justificare pentru încălcarea regulilor şi terorizarea unui întreg oraş în miez de noapte. Este evident pentru toată lumea că prin acţiunea de noaptea trecută, desfăşurată concomitent în mai multe oraşe din ţară, s-a încercat provocarea şi intimidarea cetăţenilor, după un an de sacrificii”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook, luni.

Edilul a afirmat că încrederea primită de la timişoreni a deranjat grupuri de interese şi a arătat că nu va fi intimidat.

"Ştiu că încrederea pe care am primit-o de la timişoreni a deranjat multe grupuri de interese, iar transparenţa la care lucrăm în Primăria Timişoara îi sperie pe mulţi. Rezultatul: aceiaşi oameni care recent clamau că nu locuiesc în Timişoara, s-au adunat noaptea trecută în faţa casei mele pentru a mă înjura. Nu mă vor intimida. Aceste persoane nu îşi doresc un dialog. Sunt împinse de la spate de nişte extremişti care declară public că doresc libertate pentru toţi, dar în acelaşi timp promovează un discurs violent, xenofob şi antieuropean - adică profund anti-timişorean. Nu, Timişoara nu-i a lor”, a mai scris Fritz.

 
 
Loading...