Protestatarul care a lovit un jandarm la mitingul din 10 august, arestat

Ultima actualizare:

    Jandarmii au intervenit în forță la protestul din 10 august. Un protestatar care a lovit un jandarm a fost arestat miercuri, 3 octombrieFOTO: INQUAM
Jandarmii au intervenit în forță la protestul din 10 august. Un protestatar care a lovit un jandarm a fost arestat miercuri, 3 octombrieFOTO: INQUAM

Protestatarul care a lovit un jandarm cu piciorul în spate la mitingul din 10 august a fost arestat preventiv miercuri, 3 octombrie, la aproape două luni după evenimentele din Piața Victoriei. Ministrul de Interne Carmen Dan a salutat această decizie a magistraților.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, miercuri, arestarea preventivă pentru ultraj a protestatarului care a lovit cu piciorul un jandarm la mitingul din 10 august. Protestatarul și-ar fi recunoscut gestul, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Protestatarul este acuzat că la mitingul din 10 august a agresat un jandarm și a tulburat ordinea și liniștea. Bărbatul l-ar fi lovit cu piciorul în spate pe jandarm, după ce i-a tras vesta de serviciu.

În această cauză, încă de când procurorii au început urmărirea penală, au fost puși sub acuzare mai mulți protestatari pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și furtul unei arme.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a criticat săptămâna trecută Parchetul pentru că nu anchetează și agresorii jandarmilor de la mitingul din 10 august, a precizat, miercuri, după ce a aflat de reținerea protestatarului că își exprimă speranța "ca pe viitor să nu fie nevoie să mai solicităm public ca legea să fie aplicată în mod unitar".

Peste 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor

Pe 10 august în Piața Victoriei , în jur de 100.000 de români veniți din toate colțurile lumii au cerut demisia Guvernului Dăncilă. Protestatarii au fost dispersați cu violență, după ce câțiva zeci de huligani, suporteri ai echipelor de fotbal sau membri ai unor clanuri interlope au atacat jandarmii. Pentru a obține o dispersare rapidă a oamenilor, jandarmii prezenți la protest au folosit violență disproporționată și gaze lacrimogene în exces, din acest motiv, sute de oameni acuzând ulterior probleme de sănătate. Peste 800 de oameni au făcut plângeri penale la adresa jandarmilor pentru modul în care au acționat.

169 de jandarmi au acuzat că au fost agresați la mitingul din Piața Victoriei

Un protestatar a murit, la o săptămână de la mitingul violent din Piața Victoriei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net