Proteste antiguvernamentale anunțate de 1 Decembrie! «România, e timpul să scapi de hoți!»

Ultima actualizare:

    Au fost anunțate proteste antiguvernamentale de Ziua Națională a RomânieiFoto Facebook
Au fost anunțate proteste antiguvernamentale de Ziua Națională a RomânieiFoto Facebook

Deși Ziua Națională a României este un prilej de sărbătoare pentru mulți români, mai ales că anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, nu toți cetățenii țării sunt de aceeași părere. Mai multe proteste de amploare au fost anunțate din timp de rețelele de socializare, manifestanții urmând să se întâlnească de 1 decembrie pentru a scanda împotriva guvernului.

UPDATE: Au fost aproape 2.000 de oameni în fața Guvernului. Cu ajutorul telefoanelor mobile și al unor hârtii colorate, manifestanții au creat un steag tricolor în Piața Victoriei, potrivit Digi 24.

De Ziua Națională a României au fost anunțate proteste pe Facebook, în București și în marile orașe din țară. Mai multi cetățeni și-au arătat nemulțumirea față de guvernul actual și forțele de ordine chiar în timpul paradei organizate de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, aceștia întorcând spatele jandarmilor care defilau.

Românii își strigă nemulțumirile în stradă de 1 Decembrie

Echipajele Jandarmeriei Române au fost huiduite, iar unii participanți au strigat „Rușine!” în timp ce afișau pancarte cu același mesaj, în timp ce alții s-au întors cu spatele, în semn de protest față de intervenția în forță a jandarmilor în timpul manifestului din 10 august, care a fost un subiect controversat timp de săptămâni întregi.

Mesajul organizatorilor evenimentului
Mesajul organizatorilor evenimentului

În aceeași notă, în Capitală și în alte orașe ale țării, mii de oameni și-au anunțat prezența la un miting programat să înceapă la ora 16.00 în Piața Victoriei. Pe Facebook a fost creat evenimentul „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

Potrivit organizatorilor evenimentului, au fost anunțate proteste de amploare în ziua de 1 Decembrie în București și Alba Iulia, dar și în alte orașe precum Bacău, Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Constanța, Iași, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Arad, Baia Mare, Piatra Neamț, Vaslui, Oradea, Cluj, Ploiești, Giurgiu, Focșani, Galați, Craiova, Brăila, Târgoviște, Brașov.

Momentul în care oamenii au întors spatele în timpul în care jandarmii defilau
Momentul în care oamenii au întors spatele în timpul în care jandarmii defilau

Ce urmăresc protestatarii

Comunitățile civice #Corupția Ucide și #Rezistența au anunțat pe rețelele de socializare un amplu miting antiguvernamental în Piața Victoriei pe 1 Decembrie. „De 1 Decembrie, noi credem ca există un singur mod în care putem sărbători și onora România și Centenarul ei: ajutând-o să rămână acolo unde își dorea să fie și acum 100 de ani: în Europa. Valorile celor care au făcut Unirea de la 1918 sunt aceleași pe care le prețuim și azi: domnia legii, democrația, solidaritatea și libertatea.

Pentru ca România de azi să rămână acolo unde îi este locul, adică în Uniunea Europeană, este, însă, nevoie să scape de grupul infracțional care a ajuns la conducerea ei și vrea să o scoată în decorul Europei. De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie”, se arată pe Facebook, în descrierea evenimentului intutulat „La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!”.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net