Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe faţă de noile restricţii. Oamenii dau foc măștilor de protecție

Ultima actualizare:

    Foto News.ro
Foto News.ro

Sute de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, în pieţele centrale ale oraşelor sau în faţa prefecturilor şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi.

UPDATE 23:00. În Capitală continuă și la această oră protestul față de restricțiile impuse de autorități în pandemia de COVID-19. Sunt însă tensiuni în fața Guvernului, după ce mai mulți manifestanți au aruncat cu petarde.În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Reprezentanţii AUR au anunţat că vor participa la protestele din întreaga ţară, dar şi din Capitaă.

Deja jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant.

”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Protestatarii au un banner de mari dimensiuni pe care scrie "Libertate" şi steaguri tricolore.

Proteste similare au loc în mai multe dintre marile oraşe.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare, având steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar şi vuvuzele şi fluiere.

Protestatarii au strigat mesaje către Primăria Sibiu, adresându-i-se primarului Astrid Fodor: ”Ai stat destul pe scaun, o să fii înlocuită”.

Mai mulţi bărbaţi au dat foc câtorva măşti de protecţie.

Participanţii la protest au pornit din Piaţa Mare, pe bulevardul pietonal către Prefectura Sbiu, scandând tot felul de lozinci: ”Libertate”, ”Ieşi afară, nu uita asta e şi ţara ta”, ”Ale, ale, ale o dorinţă sinceră, România liberă”.

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe  trotuarul de vis-a-vis de Prefectură, unii având pancarte cu mesaje precum "Cât mai răbdaţi?", "Jos Guvernul terorist", "Călcaţi pe cap Pas cu Pas". Ei scandează "Jos Guvernul", "Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă", "Libertate".

Printre participanţi se află şi suporteri ai echipei de fotbal "U" Cluj, care au spus că vor să se întoarcă pe stadion.

Majoritatea protestatarilor au măşti, dar unii nu le poartă corect.

Peste 100 de persoane s-au strâns şi în faţa Prefecturii Constanţa şi protestează faţă de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând “Libertate, libertate” şi având asupra loc steaguri tricolore.

Constănţenii s-au adunat pentru a doua zi consecutiv pe platoul din faţa Prefecturii pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de măsurile luate de autorităţi pentru combatearea pandemiei de COVID-19. Ei au pancarte pe care scrie “Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, “Demisia Guvernului”, “Demisia preşedintelui”,  “Demisia lui Arafat”, “Alegeri anticipate”. Ei scandează “Libertate, libertate”, “Constanţa, trezeşte-te”, “Jos Chiţac”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net