Proteste în Piața Victoriei! Manifestanții susțin conservarea Roșiei Montane

Ultima actualizare:

    Oamenii susțin conservarea Roșiei MontaneFoto: Alexandru Socol/Indie Frame
Oamenii susțin conservarea Roșiei MontaneFoto: Alexandru Socol/Indie Frame

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică, 3 septembrie, în fața sediului Guvernului din București, pentru a protesta împotriva deciziei premierului Mihai Tudose de a retrage candidatura regiunii Roșia Montană de pe lista zonelor protejate UNESCO.

UPDATE 21.00: Manifestanții și-au aprins lanternele telefoanelor mobile și cer demisia cabinetului Tudose. Se aud scandări împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader. Digi 24 a precizat că în Piața Victoriei sunt în jur de 500 de protestatari.

În jur de 200 de persoane s-au strâns în Piața victoriei, la ora 20.30, iar manifestanții continuă să se alăture protestului, precizează Adevărul.ro. pe lângă obiecția cu privire la decizia în ceea ce privește Roșia Montană, oamenii scandează și „Pilonul II nu e pentru voi”, iar mașinile care trec pe lângă manifestanți claxonează, în semn de susținere, menționează sursa citată.

Protestul a fost anunțat încă de la sfârșitul lunii trecute, fiind programat pentru ora 20.30: ”Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare. Ne pasă de justiţie, de pensii, de Roşia Montana, de păduri, de drepturile noastre legitime iar în acest moment toate sunt ameninţate de Tudose şi ai lui. Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singură: Guvernul Tudose.”

Tot în jur de 200 de persoane s-au strâns în fața Palatului Victoria și în zilele de vineri ș sâmbătă (1 și 2 septembrie), susținând aceleași doleanțe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net