Proteste în Piaţa Victoriei! Modificările Codului Fiscal au scos iar oamenii în stradă

Ultima actualizare:

    Oamenii au ieșit în stradă împotriva legilor Justiţieifoto: Arhiva Click!
Oamenii au ieșit în stradă împotriva legilor Justiţieifoto: Arhiva Click!

Câteva sute de persoane s-au adunat duminică în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a protesta faţă de modificările Codului Fiscal şi ale legilor justiţiei. Potrivit organizatorilor, manifestanţii ar urma să meargă la sediul PSD. Manifestaţii sunt anunţate în ţară şi în Berlin (în faţa Ambasadei), Birmingham (Centenary Square), Bruxelles (în faţa Ambasadei), Glasgow (George Square), Londra, Milano (în faţa Consulatului), Munchen (în faţa Consulatului), Roma (Piazza dell’Esquilino) şi Copenhaga (în faţa Ambasadei).

Update ora 19.30 Aproximativ 1.000 de persoane au protestat la sediul central al PSD, iar o parte dintre manifestanţi au revenit în Piaţa Victoriei. Un bărbat a fost amendat pentru că a aruncat cu un sul de hârtie igienică în curtea sediului PSD, iar alte două persoane au fost ridicate de jandarmi pentru legitimare.

Protestatarii au drapele şi pancarte şi scandează "Hoţii!", "CCR - Sluga PSD" şi "Pilonul ll nu e pentru voi", "PSD - ciuma roşie" şi "Nu vrem să fim o naţie de hoţi". Organizatorii au afirmat  că „sediul PSD nu este un obiectiv militar de siguranţă naţională”, astfel că manifestanţii pot veni cu hârtie igienică, făcând referire la protestul de miercuri faţă de modificarea legilor justiţiei, când jandarmii au încercat să confişte sulurile de hârtie igienică pe care oamenii le aduseseră în Piaţa Victoriei pentru a le arunca spre clădirea Guvernului.

Şi la Galaţi, aproximativ 40 de persoane protestează în faţa Prefecturii şi scandează "Ne-am săturat să fim o naţie de hoţi", "Hoţii", "Kovesi, nu uita/Galaţiul e de partea ta" şi "Guvern de secretare şi nulităţi penale". Oameniii au steaguri tricolore şi ale UE şi au şi pancarte pe care scrie, printre altele,  "Pe noi ne manipulează conştiinţa".

Pe pagina evenimentului "M-am săturat să fiu furat" erau anunţate sâmbătă proteste la Alba Iulia (în faţa prefecturii), Arad (în faţa primăriei), Alexandria (Casa de Cultură), Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Braşov (Prefectură), Brăila, Constanţa (Prefectură), Constanţa (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Oradea (Piaţa Unirii), Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Reşiţa (Centrul civic), Târgu Mureş (Prefectură), Târgu Ocna (primărie) şi Timişoara (Piaţa Victoriei).

„OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seară, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare. Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune ca ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului din Bucureşti.

Modificarea Codului Fiscal, OUG care a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, a avut şi efecte imediate, precum creşterea euro şi creşterea preţului combustibilului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net