Proteste în țară chiar și de Dragobete! Peste 10.000 de manifestanți cer alegeri anticipate

Ultima actualizare:

    Peste 10.000 de oameni s-au strâns să protesteze în Piața Victoriei din CapitalăFoto Facebook
Peste 10.000 de oameni s-au strâns să protesteze în Piața Victoriei din CapitalăFoto Facebook

Românii nu fac nicio excepție atunci când sunt nemulțumiți! Chiar și de Dragobete, mai mulți manifestanți au decis să-și demonstreze iubirea pentru țară de data aceasta, prin proteste ce vizează noile modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7.

Peste 10.000 de români s-au strâns în întreaga țară pentru a-și scanda la unison nemulțumirile legate de actuala formulă de guvernare. Protestatarii cer alegeri anticipate și scandează lozinci anti PSD, manifestând împotriva noilor modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7. După ce magistrații au amenințat că se vor opri din activitate de luni, 25 februarie, din cauza acestor schimbări pe care le consideră alarmante, se pare că cetățenii le-au luat-o înainte, începând să protesteze încă de duminică seara.


    Foto Facebook
Foto Facebook

Peste 10.000 de persoane protestează în toată țara împotriva OUG 7

Pe unele pancarte ale manifestanților scria că de Dragobete ei au ales să-și iubească țara și să o ceară înapoi. În Piața Victoriei din Capitală s-au strâns cel puțin 10.000 de persoane. Mai mult decât la alte proteste precedente s-a strigat duminică seara în Piață în favoarea alegerilor anticipate, potrivit informațiilor oferite de Digi 24. Aceștia sunt nemulțumiți nu numai de ceea ce se întâmplă cu justiția, dar și de modul de guvernare și de lupta anticorupție. Protestul este pașnic, chiar dacă este poate una dintre cele mai ample manifestații din acest an și în continuare sunt restricții de circulație în toată zona Pieței Victoriei. Bucureștiul este urmat de Sibiu și Cluj, unde 4.000, respectiv 3.000 de persoane își scandează nemulțumirile în stradă.


    Foto Facebook
Foto Facebook

Polițiștii au oprit circulația în zona Guvernului. Manifestanții strigă „România, trezește-te!”, dar au și multe mesaje împotriva PSD. S-a strigat „Demisia”, dar și „Abrogați, apoi plecați!”, referire la OUG 7, care modifică legile justiției. „Cinste lor, cinste magistraților”, mai strigă protestatarii, în semn de solidaritate cu acei membri ai breslei care au refuzat invitația premierului Dăncilă de a veni la negocieri, după ce ordonanța care îi nemulțumește a fost deja adoptată fără a fi consultați. Manifestanţii cer abrogarea OUG 7 care modifică legile justiţiei, dar şi demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Mihai Șora a anunțat că va fi prezent la proteste

De asemenea, filosoful Mihai Şora, care a devenit deja un veteran al manifestațiilor anti guvernamentale în acest sens, a anunţat că va participa la protestul anunţat duminică seara și a îndemnat în mediul virtual la o participare cât mai mare. „Bună dimineaţa, oameni buni! Soare cu dinţi la Bucureşti, minus patru grade, o lumină toscană, nicio adiere de vânt”, a scris Şora sâmbătă pe Facebook. El a anunţat că duminică seara va fi în Piaţa Victoriei: „Ne vedem mâine seară în Piaţa Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate firicelele de praf din acest colţ de ţară”. În Piața Victoriei au venit și liderii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Magistraţii din Capitală şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, vineri, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, cerând independenţa sistemului judiciar. Totodată, activitatea parchetelor din oraşe precum Constanţa, Piteşti, Iaşi şi Timişoara va fi suspendată timp de mai multe zile, săptămâna viitoare, în semn de protest, potrivit sursei anterior menționate.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net