Protestele, interzise în Piața Victoriei. Aici va fi târg de Crăciun

Ultima actualizare:

    În fața Guvernului încep din 2 decembrie amenajările pentru al treilea târg organizat de Sărbători
În fața Guvernului încep din 2 decembrie amenajările pentru al treilea târg organizat de Sărbători

Adio, proteste în Piața Victoriei! Primarul General, Gabriela Firea a aprobat organizarea unui târg de sărbători. Oamenii care ies în stradă consideră că acest lucru a fost gândit intenționat și au transmis că vor ocupa în continuare zona din fața Guvernului.

Primaria București închide Piața Victoriei între 2 și 20 decembrie pentru un nou Târg de Crăciun. Potrivit legii, în zonă nu se pot avea loc două evenimente în același timp, astfel că protestele nu mai pot avea loc aici.

”În perioada 2 decembrie, începând cu orele 6.00 - 5 decembrie, orele 7.00, va avea loc amenajarea zonei, constând în delimitarea alveolei centrale a pieței, marginită de prelungirea Bd. Iancu de Hunedoara, prelungirea str. Paris, prelungirea Bd. Aviatorilor și a Șos. Kiseleff. De asemenea, breteaua RATB care face legatura între Bd. Lascăr Catargiu și Șos. Kiseleff va fi închisă traficului rutier pentru amplasarea tehnicii necesare desfăsurarii evenimentului (scenă, corturi, containere). Scena în suprafața de 10x12 de metri va fi amplasată în alveola centrală cu spatele către Kiseleff, iar corturile și containerele vor fi amplasate stânga-dreapta față de aceasta. Totodată, în spațiul destinat evenimentului vor fi amplasate aproximativ 30 căsuțe. Dezafectarea se va face după încheierea evenimentului, începand cu 17 decembrie, orele 22.00, până pe 20 decembrie, orele 22.00”, se arată în protocolul de organizare al evenimentului, citat de hotnews.ro.

Inspectoratul Școlar, scos la înaintare

”Festivalul de colinde și obiceiuri de iarnă” se oragnizează de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primaria Capitalei, prin intermediul PROEDUS și ARCUB.

Ciudat este faptul că ARCUB avea deja autorizație în Piața Victoriei pentru un eveniment, care începea din 15 decembrie și până pe 20 decembrie, pentru Revelion, dar a trebuit să renunțe la el.

Piețele-simbol, ocupate de Primărie

Este pentru prima dată când primăria organizează un astfel de eveniment în fața Guvernului. În plus, nu este singura piață- simbol care va fi ocupată de târguri: Piața Universității și Piața Constituției sunt ”luate” de Primăraui Capitalei. Protestatarii au anunțat autoritățile încă din 26 noiembrie faptul că pe 1 decembrie vor ieși în stradă.

Ei spun că nu renunță și că nu vor pleca din Piața Victoriei.

Protestatarii: ”Nu plecăm din Piața Victoriei”

„Am aflat, astăzi (nr.r ieri), de intenția Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piața Victoriei, în condițiile în care există unul similar, deja, în Piața Constituției. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obișnuit și o anunțăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată. Protestul nostru anunțat pentru data de 1 Decembrie, ora 18.00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituție pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piața Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor și ilegalităților comise de demnitari ai statutului”, se arată în mesajul transmis şi asumat de zece asociaţii şi organizaţii.

Zeci de mii de români au ieșit duminică în stradă

Circa 30.000 de oameni au protestat duminică, 26 decembrie, în Piața Victoriei și au cerut Parlamentului să nu modifice legile justiției: "Vrem justitie, nu corupție", Demisia", "PSD, ciuma roșie", "Nu se mai poate, vrem anticipate", "Anticipate, nu imunitate", "DNA să vina să va ia", ”Unde-i statul paralel? Căvreau să emigrez în el”.

Alte 15.000 de persoane au ieșit în stradă duminica trecută în alte orașe ale țării, cu toții având aceeași dorință.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net