Protestul chelnerilor. Ce „meniu” au servit miercuri, între orele 17.00 și 18.00

Ultima actualizare:

    Angajații teraselor au servit azi, timp de o oră, un „meniu” mai puțin obișnuit
Angajații teraselor au servit azi, timp de o oră, un „meniu” mai puțin obișnuit

Angajații restaurantelor, cafenelelor și hotelurilor au protestat miercuri, între orele 17.00 și 18.00, la locul de muncă, împotriva „ignoranței” autorităților. În loc de mâncare și băutură, și-au așteptat clienții în fața teraselor cu... pancarte.

În uniforme, cu măști pe față și cu pancarte agățate de gât, aliniați în fața teraselor unde lucrează. Așa și-au primit clienții mii de angajați din industria HoReCa din toată țara, nemulțumiți de modul în care autoritățile gestionează situația loc, în contextul pandemiei de coronavirus. 40% din cei 400.000 de angajați au acestui domeniu sunt în șomaj tehnic, încasările au scăzut cu 30% până la 80% și mulți spun că sunt nevoiți să-și caute alt loc de muncă dacă restaurantele nu se vor deschide și la interior.

Azi, ultima comandă s-a luat la ora 17.00, iar clienții care au dorit, au fost lăsați să-și termine liniștiți mâncarea și băutura, cât timp chelnerii își afișau nemulțumirile, la intrare. „Meniul zilei: șomaj”, „La desert servim faliment”, Domnule Cîțu, vă jucați cu focul fără a ști să gătiți” sau „Nu ne mai serviți soluții expirate!” sunt doar câteva dintre mesajele afișate de angajați, la intrarea în localuri.

Angajații unei terase din București și-au „strigat” nemulțumirile în mesaje inscripționate pe uniformă
Angajații unei terase din București și-au „strigat” nemulțumirile în mesaje inscripționate pe uniformă

Protestul a durat o oră și a fost anunțat în urmă cu trei săptămâni de asociația HORA. „Ignoranța autorităților este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria HORECA participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net