„PSD amanetează viitorul ţării!” Iohannis cere pentru a doua oară demisia premierului Viorica Dăncilă

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a declarat că așteaptă motivarea deciziei CCR în cazul revocării procurorului-șef al DNAFoto: Arhivă Click
Klaus Iohannis a declarat că așteaptă motivarea deciziei CCR în cazul revocării procurorului-șef al DNAFoto: Arhivă Click

Președintele României a cerut pentru a doua oară, în mod public, demisia prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, și a comentat în mod negativ viitorul pe care îl poate avea țara, atât timp cât PSD-ul este la conducere.

După ce a analizat în mod critic modul în care PSD-ul guvernează, Klaus Iohannis a declarat, pentru a doua oară, că demisia premierului României este „imperioasă”. Arătându-se nemulțumit de cum gestionează cei din PSD situația economică a țării, Klaus Iohannis a susținut că cei din guvern „amanetează viitorul țării”, prin mărirea de salarii și pensii, dar ignorarea investițiilor importante, care ar fi benefice pentru România, în viitor. „PSD a propus românilor pe de o parte, scăderea taxelor şi impozitelor, o acţiune începută acum doi ani cu scăderea TVA - pe de altă parte au propus o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri au spus ei, autostrăzi, şcoli au spus ei.Această abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economică care a fost propusă de PSD. Trebuie să vedem cât va ţine această iluzie creată de PSD. În privinţa creşterilor salariale, a reuşit o contraperformanţă rară - până şi cei cărora le-au crescuct salariile sunt nemulţumiţi. Nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale.Lumea se întreabă de unde vin aceşti bani pentru anumite creşteri care s-au realizat.PSD amanetează viitorul ţării, creşte salarii şi pensii şi neglijează investiţii importante.Bugetul naţional e supus unei presiuni imense”, a susținut Președintele, conform Digi24.


    Șeful statului critică dur guvernarea PSD Foto: Mediafax
Șeful statului critică dur guvernarea PSD Foto: Mediafax

Pe fondul acestor probleme, șeful statului a constatat cu nemulțumire că liderii partidului ales nu își fac corespunzător treaba și, astfel, trebuie luate măsuri pentru a putea fi puși în funcții oameni competenți. „PSD e incapabil să ţină ordine în finanţele publice. După trei prim ministri şi tot atâţia şefi la ANAF, cel mai vizibil efect e incertitudinea, un comportament tot mai costisitor pentru contribuabilul român(...) Chiar dacă românii plătesc preţuri mai mari pentru aproape tot, statul nu realizează nici străzi, nici spitale, nici şcoli.E inadmisibil ca fondurile europene să nu facă parte din priorităţile Guvernului(..)Invit să îşi revină - pe guvernanţii PSD. Per ansamblu, o evoluţie total, total nesatisfăcătoare a finanţelor publice.E imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. Este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună”, a continuat Iohannis. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net