PSD hotărâște miercuri pașii în războiul cu DNA

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi a devenit cel mai”vânat” român de coaliția PSD-ALDE
Laura Codruța Kovesi a devenit cel mai”vânat” român de coaliția PSD-ALDE

Celebrul și temutul Comitet Executiv Național (CExN) al PSD se întâlnește miercuri într-o ședință care trebuie să stabilească planul de bătălie pentru schimbarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. O altă temă foarte importantă este aprobarea planului președintelui partidului, Liviu Dragnea, de a analiza fiecare secretar de stat sau director de instituție deconcentrată, aflat în prezent în funcție. Discuțiile vor avea loc de la ora 16.00

Liderii PSD studiază mai multe soluții pentru a determina șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader vrea să prezinte Parlamentului un raport privind activitatea DNA, iar acesta să decidă schimbarea lui Kovesi. Importanți lideri PSD au spus însă că Tudorel Toader trebuie să-și asume decizia și să o prezinte Executivului. Chiar președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, principalul aliat al PSD, a susținut că decizia trebuie să vină de la ministrul Justiției nu de la Parlament. Totuși, liderii PSD au o important problemă care a fost dezvăluită de președintele UDMR, Kelemen Hunor.”Președintele Klus Iohannis poate refuza schimbarea Laurei Codruței Kovesi”a pus sare pe rana PSD, liderul UDMR.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile lansate la adresa DNA de către fostul deputat PSD Vlad Cosma. Acesta a susţinut, într-o înregistrare difuzată duminică seară de Antena 3, că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Liviu Dragnea a declarat potrivit news.ro, că în şedinţa CExN va fi făcută evaluarea activităţii celor 135 de secretari de stat. Afirmația a fost făcută după şedinţa Comitetului Executiv în care Viorica Dăncilă a fost nominalizată pentru funcţia de premier. Dragnea anunța că vrea modificarea legislaţiei, astfel încât secretarii de stat să nu mai fie numiţi de către şeful Executivului, ci direct de către miniştri, cu acordul premierului, motivând că miniştrii sunt responsabili pentru activitatea din domeniul respectiv. În plus, în multe ministere, șefii acestora sunt nemulțumiți de șefii instituțiilor din subordine și se plâng că nu i-au putut schimba. Remanierea masivă a acestora s-a realizat la venirea la putere a Guvernului Grindeanu, dar acum, mulți nu mai sunt agreați.

Şedinţa Comitetului Executiv al PSD are loc în contextul scandalului provocat de acuzaţiile lansate la adresa DNA de către fostul deputat PSD Vlad Cosma, care a susţinut, într-o înregistrare difuzată duminică seară de Antena 3, că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Marţi, Parchetul General a anunţat că Secţia de urmărire penală şi criminalistică face cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media în legătură cu situaţia de la DNA Ploieşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net