PSD va organiza un mega-miting? Vor să o susțină pe Viorica Dăncilă

Ultima actualizare:

    PSD analizează posibilitatea de a forganiza un mega-miting de susținere a premierului Viorica DăncilăFOTO: Click!
PSD analizează posibilitatea de a forganiza un mega-miting de susținere a premierului Viorica DăncilăFOTO: Click!

Este ședință importantă la PSD, astăzi, 21 mai. Se reuneşte Biroul Permanent Naţional al partidului (BPN), unde ar urma să fie discutată şi varianta organizării unui miting de susţinere a premierului Dăncilă, după ce Ludovic Orban a depus plângere penală împotriva ei.

PSD va organiza un mega-miting cu susținătorii săi? Se discută de mult timp posibilitatea unui miting la care să participe circa un milion de persoane pentru susținerea programului de guvernământ propus de PSD.

În şedinţa Biroului Permanent Naţional (BPN) de astăzi, 21 mai, ar urma să fie luată în discuţie şi varianta organizării unui miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă. Ar fi o reacție după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penală împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei, de prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, de înaltă trădare şi de divulgarea de informaţii secrete de stat, scrie news.ro.

Conducerea PSD a acuzat că în spatele plângerii penale s-ar afla preşedintele Klaus Iohannis, care practică şantajul pentru a prelua guvernarea. Întrebat despre eventuala suspendare a preşedintelui Iohannis, Liviu Dragnea declara vineri că este importantă stabilitatea ţării, dar asta nu înseamnă că social-democraţii vor sta ”cu mâinile încrucişate”.

Şedinţa BPN al PSD a început la ora 11.00 la Parlament.

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat că social-democraţii sunt pregătiţi ”inclusiv de a ieşi în stradă”, pentru a o susţine pe Viorica Dăncilă, scrie news.ro. 

De altfel, liderii PSD din regiunea de vest au semnat, sâmbătă (19 mai), la Timişoara, o rezoluţie prin care susţin actualul Guvern şi transmit conducerii naţionale a partidului că sunt pregătiţi să iasă în stradă pentru susţinerea prim-ministrului. 

ALDE mobilizează tinerii

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică (20 mai), la Parlament, că dacă PSD va organiza un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, atunci membrii ALDE vor participa la această acţiune.

La rândul său, vicepremierul şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, i-a îndemnat pe tinerii din ALDE să fie "la concurenţă cu #rezist”, pentru că ”ALDE merită”. Grațiela Gavrilescu le-a spus membrilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) să posteze în permanenţă pe reţelele de socializare sigla ALDE şi să se promoveze aşa cum cei din grupul #rezist postează împotriva poporului român”, scrie hotnews.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut demisia Vioricăi Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut de trei ori demisia premierului Viorica Dăncilă, în ultimele săptămâni.Joi (17 mai), liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei, scrie news.ro. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că plângerea penală depusă de liderul PNL este ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

El a spus că preşedintele Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea şi că nu se poate avea niciun fel de relaţie cu şeful statului.

Reacții la plângerea penală a lui Ludovic Orban

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, vineri (18 mai), că premierului Viorica Dăncilă ”i se fabrică o situaţie penală”, afirmând că Ludovic Orban este ”o slugă”, iar Administraţia Prezidenţială ”nu este ceea ce ar trebui să fie”.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, duminică seară (20 mai), la Antena 3, că PSD se va apăra cu toate mijloacele pe care le are pentru a împiedica ”o lovitură de stat în desfăşurare”.

Orban a făcut plângere penală împotriva lui Dăncilă și a lui Dragnea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net