Puneți flori la ferestre! Începe concursul ”Cel mai frumos balcon”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încă un motiv să vă aranjați frumos balcoanele: Primăria Capitalei a lansat astăzi (17 mai) concursul ”Cea mai frumoasă faţadă”, cu premii în valoare totală de 214.000 lei.

Flori. Multe și foarte colorate. Atât trebuie să faceți: să le aranjați frumos, să fie cât mai multe și la vedere din stradă.

Primăria Capitalei a lansat concursul ”Cea mai frumoasă faţadă”, cu premii în valoare totală de 214.000 lei pentru cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină sau cea mai frumoasă faţadă.

Concursul va ține până în 26 iunie 2017, pe trei secțiuni: ” Cea mai frumoasă faţadă”, ”Cel mai frumos balcon” şi ”Cea mai frumoasă grădină”. Pot participa locatari de bloc, instituții sau firme care își amenajează balcoanele şi spaţiile verzi adiacente imobilelor, cu plante naturale decorative, arbori şi arbuşti ornamentali, în funcţie de posibilităţile de amenajare.  

”Prin acest concurs intenţionam să stimulăm cetăţenii, firmele, instituţiile publice, asociaţiile de proprietari să-şi înfrumuseţeze şi ecologizeze imobilele, pentru că ne dorim să avem în Capitală cât mai multe clădiri curate, împodobite cu flori şi plante decorative, cu spaţii verzi aranjate, aşa cum există în oraşe din Franţa, Spania şi Italia, faimoase pentru multitudinea de plante şi flori ce împodobesc spaţiile verzi şi faţadele clădirilor”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.  

În cadrul concursului vor fi acordate premii în valoare totală de 214.000 lei, acestea fiind distribuite pe secţiuni şi categorii: categoria persoane fizice, categoria asociaţii de proprietari/locatari, categoria persoane juridice. Cel mai mic premiu va fi în valoare de 500 de lei (menţiune), iar cel mai mare în valoare de 5.000 lei (Premiul I). Concursul ”Cea mai frumoasă faţadă” se adresează amenajărilor deja realizate în momentul înscrierii acestora în concurs, în perioadă 15 mai – 11 iunie.  

Lucrările din concurs pot fi votate de cetăţeni în perioadă 12 – 14 iunie, iar vizitele pe teren ale juriului şi perioada de jurizare vor avea loc între 12 – 18 iunie. Prezentarea şi premierea câştigătorilor va avea loc în perioadă 23 – 25 iunie, se arată în comunicat.  

Regulamentul de concurs

  • Se poate înscrie în concurs orice persoană fizică cu vârstă de cel puţin 18 ani, asociaţiile de proprietari, asociaţiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociaţiile, fundaţiile şi instituţiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, precum şi societăţile comerciale.
  • Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii, una dintre acestea stipulând că trebuie să fie proprietari sau să aibă drept de folosinţă asupra imobilului care face obiectul amenajării.
  • Cei care se înscriu nu trebuie să fie salariate şi/sau colaboratori ai organizatorului sau soţ/soţie, rudă sau afin până la gradul IV al persoanelor care, potrivit legii, au participat şi participă la iniţierea şi derularea concursului.
  • În cazul persoanelor juridice acestea trebuie să aibă adresa-sediul principal sau secundar pe raza teritorială a municipiului Bucureşti, să fie persoană fizică autorizată, respectiv persoană juridică înfiinţată în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi să-şi fi îndeplinit obligaţiile cu privire la plata contribuţiilor la bugetul de stat consolidate şi la bugetul local sau plata altor taxe în conformitate cu prevederile legale în vigoare. 
  • Înscrierea la concurs este gratuită și se poate face prin accesarea de către participanţi a aplicaţiei de concurs disponibilă online pe pagină www.pmb.ro<http://www.pmb.ro/, adresa sau concurs.pmb.ro<http://concurs.pmb.ro/.
  • Participanţii la concurs pot încărca minimum 3 - maximum 5 fotografii reprezentative ale amenajării, în format jpeg/jpg/png, din care cel puţin 2 fotografii de ansamblu realizate din stradă care să permită identificarea lor pe teren şi 1-3 fotografii de detaliu. Totodată se va completa un scurt text explicativ care să menţioneze: suprafaţa amenajată, conceptul amenajării, vegetaţia utilizată, cromatică, etc.
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net