Puţin şi bun sau mult şi prost? Tu ce preferi? Cum îşi aleg românii vacanţele

Ultima actualizare:
Mihai Jurcă
Mihai Jurcă

7 zile de vacanţă la un hotel de două stele sau 5 zile la unul de 3 stele?

Patru zile pe drum cu maşina, sau câteva ore cu avionul? Într-un cuvânt, puţin şi bun sau mult şi prost? Întrebarea a pus-o prezentatorul tv şi bloggerul de călătorii Mihai Jurcă, pe site-ul lui.

„Fii atent aici. Pleci dimineaţa cu maşina, conduci 12 ore, ajungi seara mort de oboseală la destinaţie, plăteşti o noapte de cazare degeaba. La retur, la fel, ultima noapte de cazare o plăteşti cât să poţi pleca dimineaţa în zori spre casă. Sunt două nopţi în plus de cazare, faţă de un zbor cu avionul. Ştiu, mai e şi varianta să conduci toată noaptea pe drumuri mai bine sau mai prost iluminate şi semnalizate. Nu sunt adeptul, nu încurajez, nu îmi place şi nu mă interesează. La cazare la fel: 4 nopţi la un hotel de 2 stele într-un city-break te costă cât 3 nopţi la 3 stele. Nu mai bine optezi pentru mai puţin şi mai bun, decât mult, şi de o calitate mai scăzută? Întreb şi eu, nu dau cu parul”, spune Mihai Jurcă. 


    Mihai Jurcă
Mihai Jurcă

A observat că românii nu sunt atât de zgârciţi la preţul biletului de avion (probabil aici nu sunt multe opţiuni), dar când vine vorba de cazare, sunt dispuşi să facă rabat la calitate de dragul economiei. „Acum nu zice nimeni să dai 500 de euro pe o noapte de cazare, pentru că, dacă nu îţi permiţi, e o cheltuială inutilă care îţi face mai mult rău decât bine. Cu toţii avem un buget limitat de vacanţă, dar încearcă să îţi oferi o experienţă memorabilă, dacă tot pleci. Scurtează cu o noapte călătoria şi vei creşte calitatea cazării; vei avea 2-3 mese în minus, cât ai mai fi mâncat în acea zi în plus, dar vei putea să iei masa mai des în oraş”, mai recomandă prezentatorul tv.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net