Racla cu Mâna Sfântului Andrei a ajuns la Bucureşti

Ultima actualizare:

    Racla cu Mâna Sfântului  Andrei a fost depusă ieri  la Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropolieifoto: bazilica.ro
Racla cu Mâna Sfântului Andrei a fost depusă ieri la Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropolieifoto: bazilica.ro

Evenimentele care marchează sfinţirea Catedralei Naţionale au început de vineri, 23 noiembrie, odată cu sosirea la Bucureşti a Sanctităţii Sale Bartolomeu al Greciei, Patriarhul Ecumenic. Acesta a adus racla purtând Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, care a fost depusă la Catedrala Patriarhală din Dealul Mitropoliei.

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 16.30, racla cu Mâna Sfântului Andrei şi racla cu un fragment din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate spre închinare în pridvorul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (Calea 13 septembrie, nr. 4-60), unde vor rămâne până duminică, la ora 13.00. Acest moment va fi urmat, la ora 17.00, de Slujba de pomenire a Eroilor români, săvârşită în Catedrala Naţională de către Patriarhul României împreună cu alţi ierarhi.

Aşa arată Catedrala  Mântuirii Neamului  cu două zile  înaintea sfinţirii
Aşa arată Catedrala Mântuirii Neamului cu două zile înaintea sfinţirii

Duminică are loc sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. Începând cu ora 8.00, va fi oficiată Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina în Catedrala Naţională, urmată la ora 9.00 de Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfinţire. Liturghia va începe la ora 10.30 şi va avea loc în interiorul Catedralei Naţionale. La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei şi racla cu moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina vor fi aşezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naţionale pentru a fi cinstite de către credincioşi, după închinarea acestora în Altar. Credincioşii care doresc să participe la slujba de sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale sunt aşteptaţi pe esplanada din faţa Catedralei Naţionale, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. 

Sanctitatea Sa  Bartolomeu al Greciei
Sanctitatea Sa Bartolomeu al Greciei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net