Radarele ascunse ar putea dispărea! Uite în ce condiții vor mai funcționa

Ultima actualizare:

    Polițiștii nu vor mai putea să stea la pândă cu radarele
Polițiștii nu vor mai putea să stea la pândă cu radarele

Radarele ascunse ar putea dispărea! Deputații au votat ieri în două comisii mai multe condiții în care ar mai putea funcționa aceste aparate. În primul rând, șoferii trebuie să fie anunțați din timp că urmează o zonă monitorizată, apoi dispozitivele de tip pistol să nu mai poată fi nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de Poliţie, care treabuie neapărat inscripționată.

Comisia juridică şi Comisia pentru transporturi ale Camerei Deputaţilor au dat marţi, 26 iunie, un raport favorabil pentru proiectul de lege pentru modificarea art.109 din Codul Rutier.

Acesta prevede că prezenţa maşinilor de Poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte și vor fi montate de către administratorul drumului, la solicitarea poliţistului.

Totodată, maşinile trebuie să fie inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române și trebuie să fie poziţionate vizbil.

Tot deputații au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de maşina de oamenilor legii.

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PNL Florin Roman, susţine că radarele trebuie semnalizate la fel cum se face în toate ţările civilizate, iar măsurile asemănătoare în alte ţări au dus la scăderea numărului de decese în accidentele rutiere.

“Iar o să sară deontologii de doi metri. Raport final pe proiectul de lege privind interzicerea radarelor ilegale. Nu a radarelor legale. Acestea trebuie semnalizate aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată şi unde implementarea legilor similare a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. Avem mulţi decedaţi pe şosele în primul rând că avem drumuri proaste. Apoi neatenţia la volan şi consumul de alcool. Ceea ce este în prezent nu e în regulă. Prevenţia trebuie să devină prioritară! Acolo unde sunt machete cu maşini de Poliţie, numărul accidentelor soldate cu victime scade. În paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respectă regulile în trafic!”, a anunţat Florin Roman pe contul său de Facebook.

Limita de viteză, 70 km/h în localitate

Totodată, deputatul USR Cătălin Rădulescu a anunţat că a cerut Poliţiei ca în două săptămâni să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei rutiere, astfel încât limita de viteză în toate localităţile să fie de 70 de kilometri pe oră.

“Noi vom face o modificare la Codul Rutier, şi anume am cerut Poliţiei ca în termen de două săptămâni să găsească o soluţie ei singuri, astfel încât să fie uniformă peste toţi. Să nu existe localităţi unde limita este 50 (de kilometri pe oră- n.r.) şi în altele 70. Adică să fie peste tot 70. Cum o vor face, treaba lor. Hai să îi punem să mai muncească şi cu creierul decât numai cu buzunarul cetăţenului”, a spus Rădulescu.

Pe de altă parte, deputatul USR Cătălin Drulă a spus că proiectul de lege a revenit într-o formă “oribilă” şi critică partidele politice care au votat aceste modificări, iar Guvernul a anunţat că nu susţine această iniţiativă.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificări au contribuit şi parlamentari ai PSD şi UDMR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net