Radu Beligan a murit. Citate celebre ale renumitului actor

Ultima actualizare:

    Radu Beligan a murit la 97 de ani
Radu Beligan a murit la 97 de ani

Radu Beligan a murit, miercuri (20 iulie), la Spitalul Elias din Capitală, în urma unui stop cardio-respirator. Artistul avea 97 de ani și era internat la secția de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologic progresivă.

Deși nu mai este printre cei vii, Radu Beligan va rămâne pentru totdeauna în memoria celor dragi, dar și a celor care l-au cunoscut numai prin piesele și filmele în care a jucat. De-a lungul anilor, povețele sale despre viață și iubire s-au transformat în citate celebre, pe care oamenii le amintesc și astăzi. Iată o listă cu unele dintre cele mai cunoscute citate ale lui Radu Beligan.

  • „ Cred că suntem pe pământ pentru acest lucru unic: să iubim.”
  • „ Iubiţi ce vreţi, dar iubiţi! Nu există dezastru mai mare ca infirmitatea inimii!”
  • „ Teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi. Orice. Nu-ţi impun să joci, să iubeşti ce iubesc eu, ci să iubeşti ce iubeşti dumneata, dar să iubeşti cu adevărat. Cred că ăsta e marele mister: iubirea. Dacă oamenii ar putea să-şi însuşească asta, lumea ar fi o bucurie.”
  • „ Dumnezeu ne pune degetul pe frunte când reuşim să intrăm perfect în pielea personajului.”
  • „ A îmbătrâni înseamnă a arunca peste bord toate ideile preconcepute. Înseamnă a deveni mai uşor, mai liber, într-un anumit sens, eşti mai tânăr când eşti bătrân şi mai bătrân când eşti tânăr.”
  • „ Fericirea se strecoară uneori pe o uşă care e lăsată deschisă fără să-ţi dai seama.”
  • „ Singurul lucru care ne îngăduie să privim fără dezgust lumea în care trăim este frumuseţea cu care anumiţi oameni o creează.”
  • „ Sunt convins că în faţa instanţelor artistice şi ale conştiinţelor eşti condamnabil dacă deturnezi un talent din drumul lui sau dacă nu îi dai un prilej să se afirme într-un fel.”
  • „ Dacă i-am făcut fericiţi pe oameni, am adormit şi eu fericit. Mi-am atins scopul. Dacă oamenii au ieşit din sală fericiţi, atunci am primit cel mai mare cadou. Iar eu mi-am făcut datoria.”
  • „ Eu m-am mutat de mult în "Beligania". Asta e "Beligania" şi aici sunt stăpân absolut. Aici nu mă deranjează nimeni, nu mă supără nimeni, aici nu intră decât cei mai buni prieteni ai mei, deşi mulţi ar vrea să intre în "Beligania" – unii fac cerere să-i primesc...”
image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net