Radu Mazăre nu e singurul inculpat care a fugit în Madagascar. Alături de edilul din Constanța, ar fi plecat din țară și fostul său consilier și fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda. Amândoi sunt judecați în cadrul aceluiași dosar.


De fapt, Valentin Preda este inculpat în mai multe dosare ale DNA, primind și ocondamnare pe fond de șase ani cu executare. Sentința definitivă urma să se pronunțe în 2018.

„Condamnă pe inculpatul Preda Răducu-Valentin la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârţirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată. Condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului. Contopeşte pedepsele închisorii, astfel că inculpatul va executa pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 5 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare“, se menționează în minuta judecătorească, conform Știri pe surse.

Loading...