Radu Mazare retinut

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre și-a făcut bagajul pentru ”mititica”
Radu Mazăre și-a făcut bagajul pentru ”mititica”

Primarul Radu Mazăre a fost reţinut, luni seară, de procuroii anticorupţie, într-un dosar deschis după ce edilul a fost reclamat la DNA de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Primarul Constanţei îşi va petrece noaptea în arest, procurorii urmând să ceară, marţi, la instanţă, arestarea sa pentru 30 de zile.

UPDATE Primarul Constanţei Radu Mazăre, reţinut luni seară de procuroii anticorupţie, este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, de la societăţi comerciale pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

Radu Mazăre a venit luni la DNA, spunând că a fost chemat în cazul reclamaţiei care i-a fost făcută de ANI şi Horia Georgescu, pentru incompatibilitate şi că este pregătit pentru orice, iar în genta cu care a venit are trening, o carte, o cruce şi mâncare.

"Astăzi am fost chemat în cazul reclamaţiei pe care mi-au făcut-o ANI şi Horia Georgescu, privind o incompatibilitate. Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, iar atunci procurorii au spus că totul este în regulă. Acum, probabil pe aceeaşi reclamţie, îmi vor fi aduse alte acuzaţii", a spus Radu Mazăre, la intrarea în DNA, potrivit Mediafax.

Click! spune

Primarul Radu Mazăre este cercetat de DNA în mai multe dosare. Are un dosar în care este acuzat că ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul privind construirea locuinţelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanţa.

Mazăre mai este acuzat că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit, în septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg. În această cauză, Radu Mazăre este sub control judiciar şi are interdicţie de a părăsi ţara.

În 28 octombrie 2008, s-a deschis un dosar privind atribuirea nelegală a unor terenuri, în care este acuzat alături de 36 de persoane, printre care Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Primarul Radu Mazăre spunea, în octombrie 2014, că pentru vânzarea terenului de sub Cazinoul din Mamaia a fost trimis în judecată în 2008  de către DNA București, dar că în prezent este urmărit penal de DNA Constanța pentru vânzarea unei jumătăți din terenul respectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net