Raed Arafat: „Dacă vom găsi persoane înăuntru, vor fi găsite decedate”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă că există posibilitatea ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior.

"Este foarte complicat ceea ce urmează să vă spun dar există o posibilitate ca unele persoane să nu se fi putut evacuat din interior deși primele echipaje de la detașamentul Băneasa, care au ajuns la fața locului, au procedat la verificarea interioară a spațiilor", a precizat reprezentantul ISU București, într-o declarație pentru presă făcută de la fața locului.

El a adăugat că acele echipe de pompieri intrate în primă fază în incinta clubului pentru căutarea de persoane care nu s-au putut evacua au fost nevoite să iasă după ce au început să se prăbușească elementele de construcție din cauza incendiului.

"Au constituit o echipă de căutare-salvare, au intrat, au verificat cât de mult au putut în condițiile de vizibilitate din cauza fumului și faptul că la momentul sosirii acestora prima comunicare pe stație a fost că este o ardere violentă care a cuprins deja o suprafață semnificativă. Ulterior, acele elemente de construcție s-au prăbușit, au părăsit în mod progresiv și pompierii zona interioară și au acționat în mod preponderent din exterior", a mai afirmat Daniel Vasile.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că nu există încă informaţii despre persoane care ar fi rămas în club, însă în cazul unei astfel de situaţii ele vor fi probabil găsite carbonizate

.

Conform Agerpres, în urma incendiului clubul s-a părbuşit în totalitate. Nu există persoane arse, ci numai persoane care au fost carbonizate.

UPDATE 7:50 La această oră mai sunt doar 10 persoane spitalizate, dintre care una în stare gravă la Spitalul Floreasca. Nu există victime cu arsuri.

UPDATE 7:45 Intervenția continuă, dar nu mai este un pericol atât de mare. Numărul echipajelor de intervenție au fost reduse de la 24 la 14. Mai sunt doar câteva focare de stins. „Ultimele informații pe numărul persoanelor care au ajuns la spital este de 38. 17 persoane au ajuns la spital cu mijloace proprii și 21 cu mijloace de intervenție. Nu o să ne pronunțăm dacă am trecut prin această intervenție fără să avem victime. S-ar putea să rămână echipe de pompieri până la 6:00 - 7:00 seara”, a declarat Raed Arafat. 

simeon stalpnicul png

UPDATE 7:30 Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat acest caz. Potrivit ultimelor informaţii, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere. La clubul Bamboo se află, la această oră, şi procurori care anchetează împrejurările în care a izbucnit incendiul. 

UPDATE 7:10 Din cele 22 de persoane duse la spital pentru îngrijiri medicale, 20 au rămas internate, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la fața locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo.

UPDATE 7:00 Clădirea a fost evacuată în totalitate iar incendiul este controlat. Încă nu se știe dacă sunt persoane prinse sub dărâmături. 

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a menționat și el, într-o declarație de la fața locului, întrebat dacă ar mai fi persoane rămase în clubul incendiat, că se va ști dacă sunt astfel de victime după ce pompierii vor putea intra și vor căuta în zona distrusă.

"La acest moment, persoane de salvat efectiv nu avem. Deci dacă sunt persoane surprinsă înăuntru, din păcate, cel mai probabil vor fi găsite decedate (...) Colegii de la pompieri continuă acum lupta cu incendiul și la un moment vor începe să verifice zona care a fost afectată și să vedem apoi dacă au fost persoane surprinse care nu au putut să iasă", a spus Arafat.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net