Raed Arafat, despre bolnavii de Covid: “Mulți pacienți ajung târziu la medic, nu vin când apar simptomele”

Ultima actualizare:

    Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed ArafatFoto: Arhivă Click!
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed ArafatFoto: Arhivă Click!

Raed Arafat a făcut joi, la finalul ședinței de Guvern, un apel la populație pentru a nu se mai deplasa la muncă la apariția primelor simptome de Covid-19.

Având în vedere că ne aflăm în valul patru al pandemiei, cu peste 2.000 de cazuri zilnice, Raed Arafat a sfăuit cetățenii să se testeze și să evite astfel răspândirea infecției, iar dacă apar primele simptome ale bolii, deplasarea la locul de muncă sau alte zone în care ar putea infecta alți oameni să iasă din discuție.

Raed Arafat, apel către populație

„Vreau să subliniez câteva lucruri: mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin când apar simptomele şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţi pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au testat au mers la locul de muncă, fiind simptomatici. Acest lucru face foarte grea combaterea răspândirii pandemiei”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat din MAI a subliniat că întârzierea prezentării la medic reprezintă un risc pentru viața persoanelor infectate. „Apelul nostru către populaţie: dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru, porţi masca tot timpul şi te testezi. Dacă eşti pozitiv, anunţi medicul şi intri în izolare şi dacă e nevoie, bineînţeles, ajungi să fii consultat, pentru că aplicarea tardivă a tratamentului poate să pună viaţa unei persoane în pericol.

Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul lui de familie”, a transmis Raed Arafat. Joi a fost înregistrată a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de infectări COVID. La ATI, numărul pacienților a ajuns la 523, în creștere cu 53 față de ieri, iar 39 de persoane infectate au murit în ultimele 24 de ore.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net