Raed Arafat, despre redeschiderea școlilor: „Va fi o perioadă dificilă”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat recomandă în continuare prudență, mai ales că nu se știe când vom avea un vaccin contra coronavirusuluifoto: captură video
Raed Arafat recomandă în continuare prudență, mai ales că nu se știe când vom avea un vaccin contra coronavirusuluifoto: captură video

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit duminică, 13 septembrie, despre deschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus, un subiect extrem de discutat în această perioadă.

Raed Arafat a declarat că se așteaptă la o perioadă dificilă, care însă va putea fi trecută cu bine, dacă va exista o colaborare eficientă între autorități, profesori și părinți. „Va fi o perioadă dificilă, dar dacă colaborăm cu toții sunt convins că putem desfășura activitatea în siguranță. Aici este nevoie de colaborare între profesori, părinți și autorități”, a declarat Raed Arafat, conform B1 TV.

Raed Arafat spune că după deschiderea școlilor va urma o perioadă dificilă

„Ați văzut că deciziile de deschidere/ închidere sunt decizii locale pentru că nimeni nu știe mai bine situația din școli decât de cei care sunt acolo. Singurul lucru este necesitatea colaborării și înțelegerii cu toate părțile pentru a le asigura copiilor un climat corect”, a mai precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne declarase anterior că elevii trebuie să fie învățați încă din prima oră să respecte regulile sanitare și de distanțare socială. „În prima oră trebuie să li se explice la copii care sunt regulile. Cum se intră, pe unde se circulă, cum vor fi pauzele, cum se va sta la clasă, când se poartă mască, când nu se poartă.

Poate o mică parte nu vor respecta regulile de la început, dar dacă intră în școală și nu simte prezența regulilor respective și se încearcă să li se explie cândva în cursul zilei, deja se pierde încet încet controlul și posibilitatea de a-i face pe opii să respecte aceste reguli”, a adăugat șeful DSU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net