Raed Arafat, despre reintroducerea restricțiilor. Care sunt cele 5 zone fierbinți

Ultima actualizare:

    Raed Arafat trage serioase semnale de alarmă privind actuala situație a cazurilor de Covid-19 din România
Raed Arafat trage serioase semnale de alarmă privind actuala situație a cazurilor de Covid-19 din România

Raed Arafat a vorbit, duminică seara, despre posibilitatea reintroducerii restrițiilor în anumite zone, dacă situația epidemiologică se va înrăutăți. Chiar dacă nu există suportul legal pentru a spune ”stop la mare” sau la munte, autoritățile ar putea aplica restricții locale. În acest moment „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, la Digi24, în ce condiții ar putea fi reintroduse restricțiile pe teritoriul României. „Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate drastic la nivel național.

Unele restricții s-ar putea pune, însă, la nivel local, a arătat Raed Arafat. „Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

Citește și:

Când revenim la Starea de Urgență. Nelu Tătaru: „Condiția e să avem 10.000 de infectări în 3-4 zile”

Klaus Iohannis, despre posibilitatea reîntoarcerii la starea de urgență, după numărul record de îmbolnăviri

Autoritățile ar putea izola anumite zone

Oficialul a subliniat că e vorba despre restricții locale, dacă va continua această situație epidemiologică. „Este posibil să se impună anumite restricții în anumite zone”, a spus șeful DSU, dar a precizat că în acest moment autoritățile nu au în discuție așa ceva. „Dar nimeni nu exclude, dacă vedem că o situație continuă să explodeze în anumite județe”, a completat Raed Arafat.

Cinci „puncte fierbinți”, cu creștere continuă a numărului de cazuri de coronavirus

El a reamintit că în prezent „avem un număr foarte mare de cazuri continuu” în cinci „puncte fierbinți” - București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați. „Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net