Raed Arafat, la „Caravana vaccinării în mediul rural”. A vaccinat oamenii dintr-o comună din Mureș

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a vaccinat oamenii dintr-o comună din MureșFoto: Facebook
Raed Arafat a vaccinat oamenii dintr-o comună din MureșFoto: Facebook

Raed Arafat a mers, sâmbătă, să vaccineze populația din comuna Bălăuşeri, județul Mureș, acolo unde a fost inaugurată Caravana vaccinării în mediul rural

Șeful DSU a precizat că foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile, nu pot să ajungă la centrele de vaccinare dacă sunt organizate la distanţă, astfel că alături de autoritățile locale și de cadre medicale din județul Mureș a fost organizat un centru mobil. 

„Astăzi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, cu autorităţile locale din comuna Bălăuşeri, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al Judeţului Mureş, cu UPU - SMURD Târgu Mureş, STS, cu Comitetul Naţional de Vaccinare, cu toţii am organizat o acţiune în zona rurală. Sunt foarte multe persoane în vârstă, vulnerabile, care cu greu pot să ajungă la centrele de vaccinare dacă sunt organizate la distanţă, cum sunt maratoanele de vaccinare, aşa cum avem acum la Sighişoara. Noi am hotărât să venim cât mai aproape de ei.

Centrul este organizat împreună cu IGSU, folosim caravana de pregătire a populaţiei, care a fost oprită din cauza pandemiei şi am transformat-o în centru de vaccinare cu patru fluxuri de vaccinare. Microbuzele ISU merg după un program prestabilit la casele oamenilor care au anunţat în prealabil că vor să se vaccineze şi îi aduc la punctul de vaccinare, apoi în duc înapoi acasă”, a declarat Raed Arafat.

Pentru rapel urmează să se organizeze o nouă caravană peste două săptămâni, iar persoanele care au fost vaccinate în timpul acestei caravane vor fi aduse pentru cea de-a doua doză.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net