Raed Arafat: ”Trebuie să oprim promovarea aparatelor morţii!”

Ultima actualizare:

    foto: Adevărul
foto: Adevărul

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a postat un mesaj dur la adresa fabricanților de țigarete electronice și a celor care le promovează. ”Trebuie să oprim promovare aparatele morţii!”

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a văzut panouri pubicitare la metrou prin care erau promovate țigaretele electronice. ”Revine acum ofensiva mediatică a acestora prin reclame agresive pentru fumatul fără fum, folosind sisteme de încălzire a ţigărilor care conţin tutun.

Doctorul Raed Arafat spune că studiile despre efectele acestui mod de fumat încă sunt la începutul lor, iar comercianţii de tutun pretind că acest mod ar fi mai sănătos decât fumatul clasic. Chiar dacă ar fi aşa, revenirea la promovarea agresivă a tutunului sub noua formă de fumat nu va avea impact doar asupra fumătorilor clasici.

Promovarea atinge şi copiii şi tinerii care încă nu au început să fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce formă, este un pericol pentru sănătatea publică şi este pericol pentru orice persoană care îl practică, precum şi pentru persoanele din jurul ei. Cu alte cuvinte, asistăm neputincioşi la revenire la o ofensivă similară cu cea din anii 90, înaintea interzicerii promovării tutunului, când promovarea avea ca ţintă tinerii şi copiii care reprezentau viitoarea clientelă a comercianţilor de tutun”, a postat Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

El consideră că, dacă nu se va acţiona urgent pentru stoparea promovării în public a ”noilor aparate ale morţii şi al acestui mod de fumat”, se poate ajunge la situaţia în care numărul fumătorilor să crească prin recrutarea generaţiilor tinere care să înceapă să utilizeze direct acest nou mod crezând că este mai puţin nociv pentru sănătatea lor.

”Primul pas la acest moment este interdicţia totală de promovare în public a acestor produse şi cu cât întârziem, cu atât impactul asupra generaţiilor tinere va fi mai grav. Modul de prezentare al acestor produse este unul înşelător şi manipulator. În final se promovează fumatul care este prezentat în mod tendenţios ca fiind mai puţin dăunător sănătăţii dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate lipsind studiile şi dovezile pertinente şi independente care să susţină aceste informaţii false”, mai arată Arafat.

In SUA, cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității New York a  realizat un prim studiu asupra efectelor țigărilor electronice și, potrivit acestuia, rezultă că nu sunt mai nocive decât țigările din tutun.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net