Raed Arafat vrea corturi de urgență pentru trierea bolnavilor de coronavirus

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a solicitat ca spitalele și vămile să aibă corturi pentru triajul persoanelorFoto: opiniatimisoarei.ro
Raed Arafat a solicitat ca spitalele și vămile să aibă corturi pentru triajul persoanelorFoto: opiniatimisoarei.ro

Autoritățile se pregătesc pentru ce este mai rău. Raed Arafat, cel care conduce Consiliul Special pentru Situații de Urgență, le-a transmis tuturor prefecților și președinților de județ să ia măsuri. Potrivit presei locale din Prahova, în Ploiești vor fi instalate corturi pentru trierea bolnavilor de coronavirus.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a fost amenajată o secţie de terapie intensivă dedicată pacienţilor afectaţi de COVID-19. Tot aici a fost solicitată şi amplasarea unui cort de campanie al ISU pentru trierea cazurilor, scriu jurnaliștii de la telegrama.to.

De la ei aflăm și faptul că preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a organizat astăzi, 13 martie, o conferinţă de presă la sediul instituţiei, alături de managerii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie.

Cort în curtea Spitalului Județean Prahova 

Autorităţile au vorbit despre măsurile luate până acum şi despre amanejarea secţiei de terapie intensivă la Judeţean, anunţând că a fost solicitată şi detaşarea a patru medici epidemiologi.

Secţia ATI specială pentru coronavirus de la Spitalul Judeţean din Ploieşti are 32 de paturi şi doar două ventilatoare, iar la nivel județean sunt 28 de astfel de aparate, necesare pentru a ține în viață pacienții grav afectați.

În Vama Borș există un cort unde sunt consultați cei care vin din străinătate
În Vama Borș există un cort unde sunt consultați cei care vin din străinătate

Tocmai de aceea, a fost convocată o ședință de urgență pentru a fi aprobată o rectificare de buget, prin care să fie alocate fonduri pentru achiziţionarea de noi dotări la cea mai mare unitate medicală din Prahova.

”Aici urmează să ajungă un aparat pentru diagnosticarea infectărilor de coronavirus, cel mai probabil undeva în două săptămâni, dar şi mai multe ventilatoare pentru terapie intensivă”, a anunţat Bogdan Toader.

Cort pentru trierea pacienților la Fundeni și la vămi

Și la Institutul Clinic Fundeni, din Capitală, a apărut un cort în curte. De fapt, vor fi două astfel de spații, care vor fi folosite pentru triajul pacienților.

“E o pregătire pentru o posibilă epidemie. Pacienții care intră în spital sunt triați, iar aparținătorii nu mai au acces”, au explicat cadrele medicale.

În perioada următoare, în clinică vor fi internați doar cei care necesită tratament obligatoriu, pentru a reduce gradul de ocupare al Spitalului Fundeni, potrivit europafm.ro.

Corturi ale Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, au fost amplasate și la vămile Borș și Nădlac, unde sunt evaluați cetățenii care vin din „zonele roșii”. Medicii de aici au echipamente de protecție anit-Covid 19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net