Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a anunțat duminică seară, la România TV, că dacă numărul de cazuri de coronavirus va crește la fel de mult ca până acum, în următoarele două săptămâni vom depăși 10.000 de cazuri zilnic.


“Nu am avut nicio săptămână care să spunem că s-a stabilizat creşterea. Suntem pe trend ascendent. Spitalele au o capacitate limitată. Singura soluţie de a contracara ocuparea paturilor este să facem ceva să stopăm această pandemie. Trebuie luate nişte măsuri asumate de Guvern. Dacă această creştere va fi la fel, în două săptămâni vom depăşi la 10.000 de cazuri şi nu vom mai avea paturi la ATI. Trebuie să iei măsura potrivită, la timpul potrivit”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la România TV.

Citește și:

România va cumpăra un milion de teste rapide pentru Covid-19. Unde vor ajunge să fie folosite

Patru ventilatoare necesare pacienților cu forme severe de COVID, abandonate într-o magazie a SJU Ploiești

Reprezentantul României la OMS a vorbit și despre măsurile luate în calcul de autorități, cum ar fi carantinarea pe străzi, pusă în discuție de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Rafila spune că această măsură nu se poate face în București.

"Carantinarea pe străzi nu cred că se poate face în Bucureşti. Activităţile suspendate sunt foarte clare, persoanele vârstnice ies foarte rar afară în această perioadă. Eu nu înţeleg cum se poate desfăşura astfel de operaţiune. Modelul acesta nu l-am văzut aplicat în vreo ţară. Dacă se va lua această decizie trebuie asumată şi comunicată. În mod evident, pericolul cel mai mare, mai ales în Capitală, e transportul în comun. Ar fi fost bine să se împartă în trei turele de muncă", a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

 
 
Loading...