Vicepremierul Raluca Turcan a declarat marţi seară, la Digi24, că încă nu a plătit amenda primită după ce a apărut în fotografii fără mască la o acţiune de împădurire în Tălmaciu, judeţul Sibiu. Aceasta a zis că a primit înştiinţare în cutia poştală şi că mai are 10 zile pentru achitarea sumei.


"Mai am, cred, zece zile să plătesc. Am primit înştiinţarea în cutia poştală. Am 15 zile să plătesc jumătate din 500 de lei, dacă nu, o plătesc la valoarea întreagă. Povestea aceasta este o lecţie de viaţă şi anume că nu ai voie, ca lider politic important şi factor de decizie, să laşi nicio secundă garda jos, pentru că şi o secundă din 100 de secunde dacă ai lăsat garda jos, semnalul este negativ şi suporţi consecinţele. A fost o clipă de neatenţie pe fond pentru care îmi pare foarte rău. Pe fond, sunt un om care respectă regulile şi întotdeauna am îndemnat la respectarea regulilor. În niciun caz nu a fost un îndemn la nesupunere. Evident că, în acest context, trebuia să fiu mult mai atentă şi, de aceea, pe fond, îmi pare rău, pentru că mesajul public a fost unul negativ, a fost aruncat în derizoriu un eveniment frumos pe care l-am făcut, am plantat 1.300 de puieţi. Mai ales îmi pare rău pentru că, structural, sunt un om care respectă regulile şi se străduieşte să facă lucrurile ca la carte. Asta m-a făcut, încă o dată, să înţeleg că nu ne permitem niciun moment de neatenţie”, a afirmat Raluca Turcan, la Digi24.

raluca-turcan.png

raluca turcan
Raluca Turcan a fost fotografiată într-o remorcă, alături de alte persoane, nepurtând masca de protecție
Sursă foto: Arhivă personală

Turcan a precizat că se teme de coronavirus, pentru că a avut rude, cunoscuţi, care au decedat de COVID şi a simţit ”empatie pentru fiecare persoană care a avut forme severe sau pentru fiecare persoană care s-a prăpădit”.

Raluca Turcan a cerut să fie amendată

turcan-fara-masca-3.jpg

Raluca Turcan, fără mască de protecție
Raluca Turcan, fără mască de protecție la o acțiune de împădurire
Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Iată ce mesaj a transmis ministrul Muncii imediat ce fotografia buclucașă a devenit virală:

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi,  cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații. Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a transmis ministrul Muncii pe Facebook.

raluca-turcan-cu-masca.jpg

Raluca Turcan poartă mască de protecție
Raluca Turcan a participat la împădurire purtând mască doar din când în când
Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan
 
 
Loading...