Raluca Turcan spune că alegerile anticipate pot avea loc între 14 mai şi 28 iunie

Ultima actualizare:

    Termenul limită pentru data alegerilor anticipate este 28 iunie, a anunţat vicepremierul Raluca TurcanFOTO: adevarul.ro
Termenul limită pentru data alegerilor anticipate este 28 iunie, a anunţat vicepremierul Raluca TurcanFOTO: adevarul.ro

Termenul limită pentru data alegerilor anticipate este 28 iunie, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, care a precizat că un calendar realist pentru acestea ar fi între 14 mai şi 28 iunie.

Vicepremierul Raluca Turcan a spus că alegerile anticipate pot avea loc fie deodată cu cele locale, fie la diferenţă de o zi sau o săptămână, scrie news.ro.

”Pe Constituţie, în momentul de faţă, termenul limită până la care se pot suprapune alegerile anticipate cu cele locale este 28 iunie, pentru că în 28 iunie ieşim din cadrul de existenţă a mandatului aleşilor locali. Data se stabileşte prin hotărâre de Guvern şi după aceea, în funcţie de calendarul care iese din Parlament”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24.

Totodată, politicienii sunt nevoiți să țină cont că în perioada 9 – 25 iunie sunt programate examenele elevilor, iar școlile sunt principalele sedii ale secțiilor electorale, deci trebuie pregătite astfel încât să nu deranjeze probele de examen.

Raluca Turcan a spus că îşi doreşte o prezenţă mare la vot

”Vă asigur că noi dorim o prezenţă mare la vot, dorim o reprezentare bună la vot, nu fugim de votul românilor, deci vom găsi acea dată şi vom alege acea dată încât să permitem românilor să voteze în număr cât mai mare. Între 14 mai şi 28 iunie este un calendar în care vom găsi cea mai bună dată pentru alegeri”, a mai spus Raluca Turcan, citată de news.ro.

Întrebată dacă este posibil ca alegerile anticipate să aibă loc în aceeaşi zi cu cele locale, Raluca Turcan a spus că orice variantă este posibilă.

"Este posibilă orice variantă. Este posibil legal şi să ai votul în aceeaşi zi, este posibil să ai votul la o diferenţă de o zi, maxim de o săptămână. Vom vedea foarte mult ce rezultă din Parlament şi care sunt opţiunile care ne mai rămân, după toată această procedură pe care eu sper că PSD nu o va bloca în Parlament. Există acest risc. Evident că avem şi planul B, dar PSD este responsabil de îndeplinirea sau nu a unui proiect pe care România îl aşteaptă”, a mai spus vicepremierul, citată de aceeași sursă.

Citește și:

Raluca Turcan este vicepremierul României. Ce spun specialiștii despre intervențiile ei estetice

Cum arăta Raluca Turcan când a intrat în politică. Doamne, cât s-a schimbat la față!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net