A rămas rapid fără 200 de lei, după ce a fost păcălit cu «metoda benzina»

Ultima actualizare:
Poliţiştii cred  că cel care a sunat  se află în puşcărie
Poliţiştii cred că cel care a sunat se află în puşcărie

Nu vă lăsaţi păcăliţi de tot felul de necunoscuţi care vă sună! Alexandru Petrescu (60 de ani) a rămas rapid fără 200 de lei, după ce a fost păcălit de un puşcăriaş să-i încarce cartelele telefonice. Individul se dăduse drept angajat al unei benzinării care are de vânzare combustibil ieftin.

Se află după gratii, dar tot nu scăpăm de ei. Mulţi infractori, deşi sunt în peni-tenciare, au acces la tele-foa--ne mobile, pe care le fo--losesc ca să stoarcă bani de la oameni naivi. După metoda ”accidentul” şi me--toda ”premierii”, puşăriaşii au brevetat şi metoda ”benzina”. Mai exact, sună la nimereală şi spun că sunt angajaţi ai unei renumite benzinării şi cum au adunat bonusuri în combustibil vor să-l vândă la preţuri mici. O astfel de ofertă a primit-o şi Alexandru Petrescu, din localitatea prahoveană Păuleşti. ”Pe 11 septembrie, în jurul orei 16.20, am fost căutat de un bărbat care a spus că mă sună din partea vecinului Costică. Şi că este angajat la Mol şi că a acumulat din partea firmei bonusuri de benzină cam de 100-200 litri şi că o vinde cu 4 lei/ litru, chiar de la pompă. Iar dacă vreau mă aşteaptă să vin repede pe strada Poştei, nr. 62, că în 30 de minute iese din tură. Am dat girul şi am pornit către chilipir! Pe drum, când îmi mai lipseau 100 m până la staţie, alt telefon, de data aceasta numărul era ascuns.

Poliţia nu l-a încurajat să depună plângere

Tot individul era care m-a rugat să opresc la un magazin şi să-i încarc cu 20 euro cartela telefonică pentru că la el la Mol nu funcţionează aparatul. Şi imediat o să scadă din preţ când ajung. La 30 secunde, sună din nou să-i bag credit de 20 de euro unei colege, care este pe Cosmote, dar pe bon, pentru că nu-i ştie numărul şi să-i dictez codul. Aşa am şi făcut!  Odată ajuns în staţia de benzinărie, nenea respingea apelul. Deci, am fost escrocat”, povesteşte Alexandru Petrescu. Supărat, omul s-a dus rapid la Poliţie, unde a fost plimbat de la o secţie la alta.


    Poliţiştii cred  că cel care a sunat  se află în puşcărie
Poliţiştii cred că cel care a sunat se află în puşcărie

Când a fost primit în biroul unui judiciarist, care ar fi trebuit să preia cazul, i s-a spus că metoda aparţine unui om aflat în puşcărie şi că nu e cazul să depună plângere. „«Ei au o cartelă de momeală, iar pe cealaltă acumulează bani cu care plătesc la chioşcul de acolo alimente, ţigări. Nu avem ce să le facem. Pentru sume din astea mici nu vor păţi nimic pentru că sunt din ăia cu condamnări de 10-20 ani. Ştiţi cât costă la STS urmărirea telefonului? Câteva sute de lei. Vă daţi seama că nu merită, apoi dacă daţi o reclamaţie, vă chemăm de patru ori cel puţin. Şi cum nu vom avea probe suficiente primeşte neînceperea urmăririi penale», asta mi-a spus poliţistul şi uite aşa am renunţat să mai fac plângere. Dar lumea trebuie să ştie, să ia aminte ca să nu păţească la fel. Am fost escrocat de 40 de euro, adică vreo 200 de lei”, ne-a spus Petrescu. Anual, mii de români sunt înşelaţi de condamnaţi, deşi reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se laudă că fac anchete administrative la penitenciare, pentru a afla cum ajung telefoanele mobile în celule. 

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net