Tragedia din Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, a curmat viețile a 63 de oameni și a rănit alte zeci. Deși statul s-a angajat că va ajuta în totalitate familiile victimelor, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Unul dintre răniți, Cătălin Scânteie, a explicat cum a fost nevoit să dea o parte din banii pe care i-a primit ajutor de la statul român.


Cătălin Scânteie, membru al formației Hatemode, a fost internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” timp de 28 de zile, după ce a fost rănit în incendiul de la Colectiv. Muzicianul s-a trezit că statul l-a lăsat baltă după ce s-a vindecat. Politicienii au uitat să dea un detaliu extrem de important, atunci când s-au lăudat pe la diverse televiziuni că răniții nu vor trebui să achite nimic: o parte din ajutorul de la stat dat aparținătorilor trebuie returnat, în cazul în care pacientul a fost spitalizat pe o perioadă mai mică de 30 de zile.

„Trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat”

„Este vorba de 6000 de lei, bani care nu mi s-au dat direct, ci aparţinătorului, adică mamei mele. Aşa se explică şi de ce pe chitanţa care mi s-a dat după ce am returnat banii apare numele ei. Asta înseamnă 200 de lei înmulţit cu 30 de zile, aşadar a trebuit să dau înapoi 400 de lei pentru cele două zile în minus. La vremea respectivă nu s-a spus că dacă te externezi mai devreme trebuie să returnezi diferenţa. Am înţeles că a fost o ordonanţă de urgenţă ulterior, s-a făcut un act adiţional în care s-a specificat că se dau banii înapoi. Unii au făcut contestaţie. Am înţeles că trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat, ceea ce mi se pare o mare porcărie. Eu nu mai vreau să fac nicio contestaţie deoarece îmi doresc şi eu un pic de linişte. De când m-am externat alerg cu acte”, a declarat Cătălin Scânteie pentru ziarul Ring.

„Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi?”

catalin_scanteie.jpg

catalin scanteie club colectiv
Cătălin Scânteie a fost spitalizat timp de 28 de zile
Foto: Facebook

 

Cătălin Scânteie este foarte revoltat de această situație absolut ridicolă. „Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi? Păi cum să dai banii înapoi? E o mare porcărie, ăsta este statul român. Norocul nostru este cu fundaţiile care au dat bani. Statul român, raportat la ceilalţi, la fundaţii – inclusiv şi Mitropolia a dat bani – este codaş ca plată şi ca ajutoare. Noroc că am avut bani din alte surse ca să-i dau înapoi, pentru că sincer să fiu acei bani erau cheltuiţi demult. Dar ce fac ăia care au fost internaţi o zi sau o săptămână? De unde mai scot oamenii ăia banii? Pentru că nu mai au acei bani, să fim serioşi”.

 

 
 
Loading...