Rănit în Colectiv, obligat să dea banii înapoi statului! Acuzații grave

Ultima actualizare:

    Răniții care au stat mai puțin de o lună în spital sunt nevoiți să dea banii înapoi statuluiFoto: Mediafax
Răniții care au stat mai puțin de o lună în spital sunt nevoiți să dea banii înapoi statuluiFoto: Mediafax

Tragedia din Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, a curmat viețile a 63 de oameni și a rănit alte zeci. Deși statul s-a angajat că va ajuta în totalitate familiile victimelor, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Unul dintre răniți, Cătălin Scânteie, a explicat cum a fost nevoit să dea o parte din banii pe care i-a primit ajutor de la statul român.

Cătălin Scânteie, membru al formației Hatemode, a fost internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” timp de 28 de zile, după ce a fost rănit în incendiul de la Colectiv. Muzicianul s-a trezit că statul l-a lăsat baltă după ce s-a vindecat. Politicienii au uitat să dea un detaliu extrem de important, atunci când s-au lăudat pe la diverse televiziuni că răniții nu vor trebui să achite nimic: o parte din ajutorul de la stat dat aparținătorilor trebuie returnat, în cazul în care pacientul a fost spitalizat pe o perioadă mai mică de 30 de zile.

„Trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat”

„Este vorba de 6000 de lei, bani care nu mi s-au dat direct, ci aparţinătorului, adică mamei mele. Aşa se explică şi de ce pe chitanţa care mi s-a dat după ce am returnat banii apare numele ei. Asta înseamnă 200 de lei înmulţit cu 30 de zile, aşadar a trebuit să dau înapoi 400 de lei pentru cele două zile în minus. La vremea respectivă nu s-a spus că dacă te externezi mai devreme trebuie să returnezi diferenţa. Am înţeles că a fost o ordonanţă de urgenţă ulterior, s-a făcut un act adiţional în care s-a specificat că se dau banii înapoi. Unii au făcut contestaţie. Am înţeles că trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat, ceea ce mi se pare o mare porcărie. Eu nu mai vreau să fac nicio contestaţie deoarece îmi doresc şi eu un pic de linişte. De când m-am externat alerg cu acte”, a declarat Cătălin Scânteie pentru ziarul Ring.

„Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi?”

Cătălin Scânteie a fost spitalizat timp de 28 de zile
Cătălin Scânteie a fost spitalizat timp de 28 de zile

Cătălin Scânteie este foarte revoltat de această situație absolut ridicolă. „Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi? Păi cum să dai banii înapoi? E o mare porcărie, ăsta este statul român. Norocul nostru este cu fundaţiile care au dat bani. Statul român, raportat la ceilalţi, la fundaţii – inclusiv şi Mitropolia a dat bani – este codaş ca plată şi ca ajutoare. Noroc că am avut bani din alte surse ca să-i dau înapoi, pentru că sincer să fiu acei bani erau cheltuiţi demult. Dar ce fac ăia care au fost internaţi o zi sau o săptămână? De unde mai scot oamenii ăia banii? Pentru că nu mai au acei bani, să fim serioşi”.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net