Răniții din «Colectiv» au luat din spitale germeni periculoşi

Ultima actualizare:

    63 de persoane  au murit în urma incendiului  din “Colectiv”foto: Click!
63 de persoane au murit în urma incendiului din “Colectiv”foto: Click!

Spitalele care au îngrijit răniții din „Colectiv” au fost verificate de Ministerul Sănătății (MS), după ce trei dintre pacienți au murit din cauza infecțiilor, la Spitalul de Arși.

Controalele arată că, în urma analizării probelor microbiologice prelevate de la răniți, „au relevat cazuri cu colonizare sau infecție cu germeni multirezistenți implicați frecvent în infecții nosocomiale”. Referindu-se la răniții din „Colectiv”, reprezentanții MS spun că „infecțiile nosocomiale au fost prezente la unii dintre pacienți. Cele mai multe decese au fost înregistrate în cazul pacienților cu leziuni pulmonare grave care cresc riscul de mortalitate de 8 - 10 ori”. Pe de altă parte, autocontrolul efectuat de spitale a izolat, în ultima perioadă, câteva cazuri de  prezență a unor germeni, precum bacilul piocianic, acinetobacter spp, klebsiella spp și stafilococul auriu. În plus, Direcția de Sănătate Publică București a efectuat și teste de evidențiere a prezenței microbiene la nivelul suprafețelor din spitale. Acestea au identificat prezența de klebsiella pneumoniae și de bacil piocianic în probe recoltate de la Spitalul de Arși, respectiv enterobacter aerogenes și stafilococ auriu de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

Linie telefonică pentru victime

Ministerul Sănătății anunță înființarea unei linii telefonice unice, non-stop (021.3072.614.) la care victimele incendiului de la „Colectiv” și rudele acestora pot solicita sprijin.  Apelanții vor primi suport  pentru acoperirea costurilor tratamentelor în străinătate, a echipamentelor speciale necesare în perioada de recuperare în țară și străinătate, precum și a altor costuri cu medicamente.

Angajații ISU București rămân în arest

Căpitanii ISU București-Ilfov George Matei și Antonina Radu, care au făcut controale în „Colectiv”, vor fi judecați în perioada următoare în stare de arest, a decis ieri, definitiv, Curtea Militară de Apel. Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzaţi că au făcut verificări fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net