Răniții din Colectiv au murit cu zile! Medicii confirmă cauzele reale

Ultima actualizare:

    Un medic de la Spitalul de Arși a făcut dezvăluiri șocante despre modul în care sunt tratați paciențiifoto: Click!
Un medic de la Spitalul de Arși a făcut dezvăluiri șocante despre modul în care sunt tratați paciențiifoto: Click!

Noi detalii ies la iveală cu privire la modul în care au fost tratați răniții din Colectiv în spitalele bucureștene. Un medic susține că unii pacienți au murit din cauza infecțiilor intraspitalicești și că nu au fost tratați corespunzător în țară. Bilanțul dramatic al incendiului de la 30 octombrie a ajuns la 60 de morți, mulți răniți fiind încă internați în unitățile sanitare din țară și din străinătate.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe site-ul său, tolo.ro, o anchetă cu privire la modul în care au fost tratați răniții din Colectiv. Un medic de la Spitalul de Arși a declarat pentru sursa citată că : „Asist neputincios la mascarada care e vândută oamenilor pe toate canalele și prin toate mijloacele. (...) Mulți dintre răniți au murit cu zile. La noi, la Spitalul de Arși, majoritatea au murit cu infecție cu diverși germeni, dintre care cel mai agresiv este piocianiul. Vorbesc cu certitudine despre Spitalul de Arși, dar știu de la colegii de la alte spitale că situația este asemănătoare”.

Potrivit aceluiași medic, care a dorit să rămână anonim, „în lumea civilizată” nu așa mor oamenii cu arsuri grave: „Nu vreau să invoc studii din SUA și nici să intrăm în cifre, dar acolo rata de supraviețuire este mult mai mare (...) La noi, cei care au scăpat din foc au fost omorâți de bacteriile care infectează spitalele și nimeni dintre șefii sistemului sanitar n-a avut curajul să spună asta”.

„E posibil ca toți să fi murit din cauza infecțiilor”

Totodată, doctorul a menționat că răniții ar fi putut fi transportați în străinătate mai devreme: „Infecțiile cu bacterii apar, din experiența noastră, cam din ziua a cincea. Ar fi fost timp. Intubați, ei puteau fi transportați. Oamenii mor pentru că acești germeni instraspitalicești sunt foarte agresivi și rezistenți. Bacteriile devin imune pentru că, în spitale, se folosesc în exces antibiotice. Piocianicul este rezistent la orice antibiotic, mai puțin la colistin”.

„Am avut cazuri în care analizele bolnavilor indicau prezența a patru, cinci bacterii! Nu au avut nici o șansă nici dacă au ajuns în străinătate, deoarece au ajuns deja suprainfectați. (...) E posibil ca toți să fi murit de infecții, dar acestea sunt lucruri pe care nimeni nu a vrut să le audă”, a mai spus doctorul.

Se pare că pacienții intră în contact cu germenii în toate unitățile sanitare. Nici la secția de terapie intensivă nu sunt feriți de infecții. Medicul susține că nicăieri în țară nu există condiții pentru pacienții arși. Totodată, în noaptea tragediei, la Spitalul de Arși nici nu a fost deschis laboratul de analize. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net