Răpit pentru o datorie de 100.000 €?

Ultima actualizare:

    Nelu Hânţar, cercetat în  România pentru evaziune fiscală
Nelu Hânţar, cercetat în România pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri sucevean răpit săptămâna trecută, împreună cu unul dintre angajaţii săi, în statul Kerala, din India, a ajuns acasă. Deşi iniţial s-a crezut că românii au fost reţinuţi de autorităţi, pe aeroport, ulterior s-a aflat că aceştia au fost sechestraţi de oameni de afaceri cărora unul dintre suceveani le datora bani.

Ţinta răpitorilor a fost Nelu Hânţar, patronul unei fabrici de reşapat cauciucuri. Acesta era plecat din ţară împreună cu un angajat de-al său, Vasile Mireuţă.

Cei doi au ajuns mai întâi în Dubai, iar de acolo au luat un avion cu care s-au deplasat în statul Kerala, India. Aici, ei au fost sechestraţi de nişte parteneri de afaceri care au sunat la familia lui Nelu Hânţar din România şi au cerut o răscumpărare de 100.000 de euro.

Surse din rândul anchetatorilor spun că suma solicitată de indieni este destul de mică şi cred că este posibil ca aceşti bani să reprezinte de fapt o datorie pe care Nelu Hânţar ar fi avut-o faţă de partenerii săi pentru marfa cumpărată.

Soţia acestuia a anunţat imediat Ambasada României din India. Între timp, s-a dat alerta şi la Ministerul Afacerilor Externe, care a constituit o celulă de criză. Totul s-a rezolvat în scurt timp, iar după ce indienii au primit suma solicitată, Nelu Hânţar şi Vasile Mireuţă au putut reveni în România.

Cei doi au ajuns la Bucureşti sâmbătă după-amiază, iar duminică au revenit acasă. Banii pe care i-au primit răpitorii au fost daţi chiar de către soţia afaceristului sucevean.

Nelu Hânţar, cercetat în România pentru evaziune fiscală

Nelu Hânţar este un personaj destul de controversat în Suceava. Societatea pe care acesta o conduce s-a aflat în centrul unor scandaluri economice, în urmă cu câţiva ani, iar el a fost arestat şi cercetat penal pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, la fabrica pe care o deţine a avut loc o explozie urmată de un incendiu puternic, ocazie cu care doi muncitori şi-au pierdut viaţa, iar un al treilea a suferit arsuri pe mai multe părţi ale corpului.

La începutul acestui an, comisarii Garzii Financiare Suceava au descoperit la firma deţinută de el multiple nereguli şi o evaziune fiscală de 1,62 milioane de lei, adică 375.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net