Raportul Colectiv. ”Spitalele care au tratat victimele, controlate superficial”

Ultima actualizare:

    64 de tineri au murit arși de vii și alți peste 120 au fost grav răniți
64 de tineri au murit arși de vii și alți peste 120 au fost grav răniți

A trecut mai bine de un an de la tragedia din Colectiv, însă, autoritățile încă mai fac controale. Corpul de Control al Guvernului a făcut public astăzi raportul cu privirea la intervenție în care apar detalii șocante.

Corpul de control al primului-ministru a făcut un control, în perioada martie - septembrie 2016, la Ministerul Sănătăţii, la spitalele în care au fost internate victimele de la Clubul Colectiv şi la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Raportul se întinde pe șapte pagini și scoate în evidență faptul că există două instituţii cu aceleaşi atribuţii, precum şi faptul că spitalele în care au fost trataţi au fost controlate superficial din prisma infecţiilor nosocomiale.

Nu au fost prelevate probe bacteriologice din spitale și nu a fost făcută o evaluare a situațiilor infecțiilor din spitale.

La Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și Ilfov au fost găsite regulamente necorelate, mecanisme de control ineficiente și s-a descoperit că au fost făcute controale superficiale.

La Serviciul de Medicină de Urgență s-a descoperit că sunt foarte puțini angajați, cinci la număr, în ciuda bugetului generos.

Acest serviciu nu ar fi controlat cum trebuie serviciul de urgență SMURD și serviciul de Ambulanță. Nu ar fi fost verificate unitațile de Primiri Urgențe.

Amănunte despre acest subiect citiți pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net