UPDATE Rareș Bogdan, răsplătit pentru rezultatul de la alegeri. Va fi șeful PNL București

Ultima actualizare:

    Rareș Bogdan a deschis lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 maifoto: arhiva Click!
Rareș Bogdan a deschis lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 maifoto: arhiva Click!

Fostul jurnalist Rareș Bogdan ar urma să preia conducerea filialei PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi, conform unor surse din partid, citate de Digi 24. Cristian Bușoi, președintele PNL București, a anunțat luni dimineață că intenționează să demisioneze din funcție.

UPDATE 16.45 Numirea anunțată de două luni a lui Rareș Bogdan în fruntea organizației PNL București, care ar fi trebui să se concretizeze azi, în ședința BEX al PNL, nu s-a mai produs. Președintele PNL, Ludovic Orban, a preferat să ceară o amânare de două săptămâni pentru a face ”o analiză” a activității organizațiilor de la București, inclusiv pentru cele de sector, urmând ca apoi să decidă pe cine să desemneze pe funcțiile de președinți. 

Rareș Bogdan a condus lista candidaților liberali la alegerile europarlamentare din 26 mai. „Cel mai înțelept este să ne retragem. Voi rămâne implicat în organizația PNL București și în dezbaterile privind temele pe București. PNL București a avut o organizare bună și a făcut tot ce trebuie pentru a susține și a ajuta campania PNL la nivel național”, a spus Bușoi, luni dimineață.

El le-a mulțumit președinților de sector ai partidului și voluntarilor: „Îi mulțumesc, de asemenea, lui Rareș Bogdan pentru implicarea în campanie. Efortul pe care l-a făcut a fost recunoscut.”

PNL a câștigat alegerile europrlamentare

„Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București. Îmi asum răspunderea și pentru că sunt de 23 de ani în PNL și am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL”, a adăugat Cristian Bușoi.

Acesta spune că „și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București”. „Trebuie însă să nu ne amăgim. Și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București. Organizarea și politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la București și în marile orașe cel mai mult influențează votul politic, imaginea națională a partidului și a liderilor săi”, a subliniat el.

Citește și:

Cozmin Gușă l-a „executat” pe Rareș Bogdan, de la Realitatea, prin sms: „Poate se aştepta doar un moment, cine ştie?”

Oreste, după revenirea lui Rareş Bogdan la Realitatea TV: «Am decis să renunţ la un post»

PNL a câștigat alegerile europarlamentare din 26 mai, cu 27% din voturi. Pe locul al doilea s-a clasat PSD, cu 22,5% din voturi, urmat foarte aproape de Alianţa 2020, surpriza scrutinului, care a reuşit 22,4%.Scorul obținut de liberali în Capitală este însă mult sub media națională. Liberalii se vor reuni luni, de la 11.00, în ședința BEX urmată de BPN, de la ora 13.00. Formațiunea condusă de Ludovic Orban va face o analiză a scorurilor obținute de filialele partidului și, potrivit surselor din conducerea PNL, filiala București va fi preluată de Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan pune condiții pentru preluarea șefiei PNL București

Rareș Bogdan a declarat, luni, că e pregătit să preia filiala PNL București, cu condiția să vină cu propriul secretar general și ca cei șase președinți ai organizațiilor liberale de sectoare să fie numiți tot de el. „Dacă condițiile mele se acceptă probabil voi lua această decizie, dar condițiile mele sunt extrem de dure și nu știu dacă vor conveni: Opoziție totală la PSD. PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci for accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL care are loc luni la Parlament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net