Sute de oameni simpli şi zeci de poliţişti s-au adunat joi, 6 iunie, la Recaş pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Cristian Amariei (43 de ani), poliţistul împuşcat mortal duminică, în timpul unei misiuni de capturare a unui infractor.


Cimitirul din Recaş a devenit neîncăpător pentru sutele de oameni veniţi să fie alături de familia îndurerată. Lacrimi de deznădejde, lacrimi de furie. Lângă sicriu se afla soţia poliţistului ucis şi cei doi copii rămaşi orfani de tată. Nimic şi nimeni nu le putea alina suferinţa. Nici rudele venite de la mare depărtare. Naşa de botez a poliţistului a venit de la Pietroasa şi a povestit printre lacrimi cum a aflat de moartea lui Cristian. 

“Povesteam cu colegii şi unul spune: uite un poliţist împuşcat la Recaş. Am întrebat cum, la vânătoare? S-a uitat mai bine şi a văzut că e vorba de Cristi al nostru. Am început să plângem. E păcat că a căzut prea tânăr, au rămas doi copii după el. Şi el a crescut fără mamă”, a povestit femeia corespondentului adevarul.ro. Unul dintre copiii lui Cristian Amariei a terminat clasa a VIII-a şi se pregătea de banchet. Colegii au anulat banchetul şi banii strânşi i-au donat familiei.

4-actu-2-25col-.jpg

Polițistul-erou a fost înmormântat cu onoruri militare și sute de oameni l-au plâns

 

Cornelia Paul, o apropiată a familiei Amariei, îl descrie pe poliţistul căzut la datorie ca... un om de nota 10: “L-am cunoscut foarte bine pe Cristi. Eram şi prieteni de familie, ne întâlneam des la evenimente plăcute, nu ca ăsta. Pot să spun că a fost un băiat de nota 10, un om exemplar din toate punctele de vedere. Un bun familist, pot să spun că am un regret enorm pentru ceea ce s-a întâmplat”. 

De asemenea, colegii poliţistului din IPJ Timiş sau din ţară au venit în număr mare să aducă un omagiu. Nu a lipsit de la funeralii nici şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda. Emoţionant a fost momentul în care luptătorii SIAS care l-au capturat pe criminal au declarat: ”Ne-am dus la Cristi să-i spunem că l-am prins” şi i-au pus la capătâi 100 de flori albe. 

Criminalul, externat şi trimis după gratii

 

Ionel Marcel Lepa, bărbatul care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, a fost externat, tot joi, din spital şi a fost dus în Penitenciarul Timişoara. Infractorul a fost păzit de circa zece poliţişti SIAS în timp ce era transferat, potrivit digi24. Ionel Marcel Lepa a fost prins, marţi dimineaţă, pe raza localităţii Remetea Mare, din judeţul Timiş. 

Loading...