O persoană a fost călcată intenţionat cu maşina, o alta împuşcată, iar un alt bărbat bătut crunt cu bâtele. Nu este scenariul unui film american, ci evenimente petrecute pe străzile din oraşul vasluian Murgeni, unde două clanuri de romi s-au războit din cauza unei maşini distruse.


Peste o sută de forţe de ordine au fost mobilizate în noaptea de joi spre vineri, în oraşul Murgeni, să intervină într-o bătaie de stradă dintre două clanuri rome. Potrivit martorilor, mai mult de 200 de persoane au fost implicate în scandal, care a izbucnit în urmă cu câteva zile.

La începutul săptămânii, maşina unui bărbat a fost distrusă de un membru al celuilalt clan rival. A fost o judecată romă (staborul), în urma căreia părţile au căzut de acord ca familia celui care a distrus autoturismul să plătească despăgubiri, cu condiţia ca familia păgubită să-şi retragă plângerea de la Poliţie, scrie adevarul.ro.

250 de persoane implicate în scandal

Joi, în timp ce păgubitul se ducea cu maşina la service, a fost abordat de mai mulţi romi din tabăra adversă, care au sărit la bătaie cu săbii şi topoare. Şoferul a fugit, dar a dat alarma în clanul său, iar de aici s-a declanşat un adevărat război. O persoană a fost călcată intenţionat cu maşina, o alta împuşată, iar un alt bărbat bătut crunt cu bâtele. Toţi cei trei răniţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Alte opt persoane au fost rănite, însă au refuzat să fie transportate la spital.

Forţele de ordine au stat toată noaptea pe străzile din Murgeni, zeci de persoane fiind duse la audieri. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă fără drept, respectiv loviri şi alte violenţă.

„A fost un conflict generalizat între clanurile Tănase şi Murui, de o parte, şi clanul Sandu, de cealaltă parte. În încăierare au participat aproximativ 250 de persoane, care au fost conduse la sediul poliţiei din oraş în vederea efectuării de audieri”, au precizat surse judiciare, pentru adevarul.ro.

Oraşul Murgeni nu se află la primul scandal în care sunt implicate clanurile de romi. Periodic, romii care locuiesc în cartierul Bedreaga sunt implicaţi în reglări de conturi, care de cele mai multe ori scapă de Justiţie, deoarece membrii clanurilor aleg dreptatea romă şi nu depun plângeri la Poliţie sau şi le retrag.

 

Citeşte şi:

VIDEO - FOTO Scandaluri violente cu bâte, lopeți și focuri de armă în București, Ploiești, Săcele și Otopeni

Clanurile care au terorizat Europa s-au întors în țară. Poliția de Frontieră a numărat la graniță 16.000 de romi
 

 

 
 
Loading...