”Războiul mitingurilor”. Partidele cheamă oamenii în stradă, miercuri, la moțiunea de cenzură

Ultima actualizare:

    Miercuri (27 iunie), membri și simpatizanți de la toate partidele sunt chemați în fața Parlamentului să protestezeFOTO: INQUAM
Miercuri (27 iunie), membri și simpatizanți de la toate partidele sunt chemați în fața Parlamentului să protestezeFOTO: INQUAM

Vor să își arate cât sunt de puternici și uniți. Toate partidele parlamentare se mobilizează pentru mitinguri, miercuri, 27 iunie, când se dezbate moţiunea de cenzură. Se dau SMs-uri, își scriu pe Internet, cu speranța că oamenii vor veni în număr mare să protesteze.

Va fi îmbulzeală mare, mâine, miercuri 27 iunie, în fața Parlamentului. Partidele își cheamă susținătorii și simpatizanții să protesteze.

Senatorul PSD Claudiu Manda a anunţat că membri şi simpatizanţi PSD şi ALDE ar putea fi prezenţi la Parlament miercuri, 27 iunie, când se va dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iniţiată de PNL.

Însă, există și o campanie a USR care îi cheamă pe români să îşi ia o zi liberă de la serviciu, pentru a fi prezenţi în aceeaşi zi (27 iunie) la Palatul Parlamentului.

”Eu pot să vă spun că există mari şanse să vină şi susţinători ai PSD şi, probabil, mult mai mulţi decât cei pe care îi vedeţi împotriva majorităţii”, a anunţat Claudiu Manda, el spunând că este posibil să fie prezenţi şi membri ALDE, scrie news.ro.

PNL a cerut simpatizanţilor lor să fie în stradă

”Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanţilor Partidului Naţional Liberal, să fie prezenţi la toate manifestaţiile de susţinere a moţiunii de cenzură atât în Bucureşti, miercuri (27 iunie), în ziua moţiunii, cât şi în toate celelalte oraşe în care se vor organiza mitinguri şi le-am solicitat să fie prezenţi pentru a fi alături de cetăţenii români care vor ca România să revină pe drumul drept”, a declarat luni liderul liberal Ludovic Orban, citat de news.ro.

USR a dat SMS-uri

La rândul său, USR cheamă românii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură. SMS-urile au fost trimise către membri, simpatizanţi şi cei care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR.Câteva zeci de mii de persoane din ţară şi Diapora au primit astfel de mesaje până luni seară (25 iunie). Potrivit SMS-ului, semnat de preşedintele USR, Dan Barna, oamenii sunt îndemnaţi să îşi ia o zi liberă miercuri pentru le a spune “penalilor să plece”.

“Ia-ţi o zi liberă pentru România! Vino la Parlament miercuri de la 12. Hai în stradă. Spune penalilor să plece! Dan Barna, USR”, se arată SMS-ul primit de cetăţeni pe telefoanele mobile, scrie news.ro.

Aceleaşi surse din partid au declarat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost trimise câteva zeci de mii de mesaje atât în ţară, cât şi în Diaspora.

Tot luni (25 iunie), parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză şi anunţă că vor purta banderole albe cu mesajul #FărăPenali până la momentul votului moţiunii de cenzură şi solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net