Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, a fost arestat

Ultima actualizare:

    Răzvan Murgeanu a fost audiat timp de zece ore, după care a ieșit din sediul DNA cu cătușe captură: România Tv
Răzvan Murgeanu a fost audiat timp de zece ore, după care a ieșit din sediul DNA cu cătușe captură: România Tv

Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei şi fost consilier de stat în cadrul Administraţiei prezidenţiale în mandatul lui Traian Băsescu, a fost arestat preventiv. Acuzaţiile care i se aduc sunt: trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis miercuri seară propunerea procurorilor DNA şi au decis arestarea preventivă a lui Răzvan Murgeanu. În acelaşi dosar a fost arestată preventiv pentru 30 de zile şi Gabriela Simion-Gângoe “practician în insolvenţă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi spălare a banilor, în formă continuată”, scrie gândul.ro.

Scos cu cătuşe după zece ore de audieri

Răzvan Murgeanu a fost adus  marţi cu mandat la DNA, iar după zece ore de audieri a ieșit din sediu încătușat. Acesta a dat explicații în fața procurorilor până la ora 1.00, după care a aflat că a primit ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Și-a petrecut noaptea în Arestul Poliției Capitalei, iar miercuri seară judecătorii au admis miercuri seară propunerea procurorilor DNA şi au decis arestarea preventivă a lui Răzvan Murgeanu.

Ce acuzaţii i se aduc

Potrivit unor surse judiciare, Răzvan Murgeanu este în atenţia anchetatorilor DNA într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie. Conform procurorilor, acesta s-ar fi implicat pentru ca o firmă să primească lucrările de reabilitare pentru 85 de blocuri din sectorul 5. În schimbul traficului de influență făcut pe lângă un director din Primăria sectorului 5, acesta ar fi cerut și primit 30.000 de euro șpagă.

Cine e Răzvan Murgeanu

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, acesta a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net