RCS&RDS a scos din grilă două canale importante, fără acordul CNA

Ultima actualizare:

    Postul DIVA a intrat din nou în grila RCS&RDSFoto: monitoruldecluj.ro
Postul DIVA a intrat din nou în grila RCS&RDSFoto: monitoruldecluj.ro

RCS&RDS a scos din grilele sale, de cablu şi satelit, televiziunile americane Universal Channel şi Diva, în noaptea de Revelion, scrie Mediafax.

Universal Channel şi Diva au fost scoase atât din grilele de cablu ale RCS&RDS, cât şi de pe platforma digitală (DTH) Digi a RCS&RDS, potrivit unor comentarii postate de abonaţi nemulţumiţi ai RCS&RDS pe pagina de Facebook a companiei de telecomunicaţii.

RCS&RDS a scos din grilă aceste televiziuni fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

În momentul difuzării acestei ştiri, pe cele două poziţii din grilele RCS&RDS pe care erau retransmise Universal Channel şi Diva apare mira.

Contactaţi joi de agenţia, reprezentanţii companiei americane Universal Networks International, care deţine televiziunile Universal Channel şi Diva, au declarat: „Contractul de distribuţie dintre Universal Networks International şi RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel şi Diva a expirat şi, în pofida discuţiilor de reînnoire a distribuţie, nu s-a ajuns la o înţelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis să scoată televiziunile din grila sa începând cu 31 decembrie. Ne pare rău că abonaţii RCS&RDS vor fi afectaţi de această situaţie”.

Neprelungirea contractului dintre Universal Networks International (UNI) şi RCS&RDS ar putea avea la bază motive legate de preţul pe abonat solicitat de UNI pentru retransmisia televiziunilor Universal Channel şi Diva în grilele RCS. Un alt motiv ar putea fi tot de natură comercială, respectiv că încă din luna noiembrie Universal a notificat operatorii de cablu privind trecerea, începând de la 1 ianuarie 2015, de pe satelitul Thor 6, folosit de platforma Digi a RCS, pe satelitul Eutelsat, după cum au precizat pentru MEDIAFAX surse din industria de telecomunicaţii.

Universal Channel este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International, difuzând filme hollywoodiene şi seriale, precum "Arcaşul", "Doi bărbaţi şi jumătate", Dexter", "Castle" şi "CSI: Miami".

Diva este o televiziune de divertisment pentru femei, care difuzează atât filme, cât şi seriale precum "Soţia perfectă" şi "Anatomia lui Grey".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net