Un cetățean străin, rezident în România, s-a vaccinat într-un centru din comuna ilfoveană Periș, după care a povestit experiența pe Facebook.


Jan-Erik Cardon, rezident străin stabilit în România, spune că s-a programat ușor și că procedura în centrul de vaccinare de la Periș s-a desfășurat fără probleme. El a făcut o primă doză din vaccinul Moderna.

„Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Ca rezident străin stabilit în România, mă bucur că am avut posibilitatea să mă programez pe platformă la fel ca orice cetățean român! Centrul de vaccinare este în sala de sport Periș. Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă. Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”, a scris Jan-Erik Cardon pe grupul PROvaccinare, folosind o expresie în limba engleză care exprimă superlativul.

Străinii cu drept de şedere în România se pot programa direct în platformă

Din 10 aprilie, cetăţenii străini cu drept de şedere în România se pot programa direct în platforma de vaccinare anti-COVID. „Mă refer la cetăţenii străini cu drept de şedere în România, care nu deţin un CNP emis de autorităţile române. Vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceştia va fi alocat un identificator unic, corelat cu documentele de identificare ale cetăţeanului străin, cu număr, serie de paşaport, de pildă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la finele lunii martie, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Citește și:

511.290 de doze de vaccin Pfizer ajung azi în țară, cu avionul!

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat. Nu oricine poate să stea lângă un pacient extrem de bolnav

 

 
 
Loading...