Reacţia lui Cristian Tudor Popescu, după atentatul terorist din Paris

Ultima actualizare:

    Cristian Tudor Popescu susţine că acest atac era previzibil
Cristian Tudor Popescu susţine că acest atac era previzibil

Miercuri (7 ianuarie) după-amiază, sediul revistei Charlie Hebro a fost invadat de doi terorişti care au deschis focul în clădire, asasinând 12 oameni.

Evenimentul este unul deosebit de grav şi a atras reacţii din toate colţurile lumii. Şi jurnalistul Cristian Tudor Popescu () este intrigat de acest atac în care şi-au pierdut viaţa 12 oameni şi care ar fi pornit, se pare, de la o caricatură a profetului Mohammed care a apărut în paginile revistei Charlie Hebro.

„Este un eveniment sinistru, însă nu neaşteptat, după părerea mea. Se putea întâmpla şi mai devreme şi se poate întâmpla din nou. Însă, când au apărut pentru prima dată caricaturi într-un ziar danez, cu mult înainte, în urmă cu 8-9 ani, a fost un scandal internațional, ameninţări cu moartea. Aş vrea să amintesc că şi în România s-a pus problema dacă aceste caricaturi merită să fie puse în presă sau nu, era vorba de o simplă reproducere. Si m-a sunat preşedintele Traian Băsescu, în calitate de preşedinte al Clubului Român de Presă, şi am avut o discuţie legată de oportunitatea apariţiei. Am căzut de acord că nu e bine şi nu e o încălcare de libertate a presei, dar este un gest conştient să nu se publice aceste caritaruri: având în vedere consecinţele politice pe care el le poate produce în ţara noastră. Această sugestie a fost respectată de către marile ziare din România. Eu nu sunt foarte de acord cu publicarea acestor caricaturi, cei care le publică le ştiu a fi insultătoare pentru aceşti religioşi islamici. Există şi limite în această libertate a presei", a declarat jurnalistul la Realitatea TV.

12 oameni au fost ucişi în redacţia revistei Charlie Hebro

12 persoane au fost ucise la sediul revistei Charlie Hebdo aflat pe Rue Serpollet nr.26 în Paris, celebră după ce în 2012 a publicat un desen satiric la adresa lui Mohammed. Atacul terorist a fost comis de doi bărbaţi înarmaţi care au vorbit în arabă şi au tras la întâmplare în redacţie.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net